Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls, Jākobsons un Guļevska, Miltiņš un Sutugova, Virtmanis un Vētra, Kļava un Putniņš

2.lapa

«Liepāja - Latvijas galvaspilsēta» Liepājas teātrī pēdējo reizi

Publicitātes foto

Piektdien, 23. oktobrī, pulksten 19 Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks rādīta izrāde «Liepāja - Latvijas galvaspilsēta».

Izrādi pirms diviem gadiem iestudēja režisors Valters Sīlis, tā tika nominēta septiņām «Spēlmaņu nakts» balvām, tostarp «Gada lielās formas izrāde», «Gada režisors». Rasa Bugavičute-Pēce, kura tekstu radīja īpaši izrādes vajadzībām, tika nominēta balvai kategorijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā».

Izrādes dramaturģisko materiālu veido vairāki īsi stāsti, kas rasti 1919. gada periodikā par laiku un notikumiem, kas norisinājušies Liepājā, kamēr šeit atradās Latvijas pagaidu valdība ar Kārli Ulmani priekšgalā. Laiks, kuru piedzīvojuši Liepājas iedzīvotāji, bijis samērā baiss un nedrošs, taču tajā pašā laikā viņiem bija jāturpina sava ikdienas dzīve, neatkarīgi no sociālpolitiskajiem apstākļiem. Izrāde atklāj, kā jaunas valsts rašanos izjuta cilvēki, kuri tieši nebija saistīti ar politisko lēmumu pieņemšanu - gan Latvijas kultūras vēsturē labi zināmas personības, gan vienkāršie pilsētas iedzīvotāji.

Lomās: Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Agnese Jēkabsone, Anete Berķe, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Ilze Trukšāne, Laura Jeruma.

Tā laika pilsētvidi, ļaujot skatītājiem ieraudzīt 1919. gada Liepāju, uz skatuves radījis scenogrāfs Uģis Bērziņš. Izrādei tapt palīdzēja arī kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, horeogrāfe Kristīne Brīniņa, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, kā arī komponists Reinis Sējāns.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā