Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls, Jākobsons un Guļevska, Miltiņš un Sutugova, Virtmanis un Vētra, Kļava un Putniņš

3.lapa

Imanta Kalniņa «Dzeguzes balss» Kultūras un atpūtas centrā «Imanta»

Piektdien, 23. oktobrī, pulksten 19 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» notiks koncerts «Dzeguzes balss», kurā Imanta Kalniņa mūziku izpildīs vokālie ansambļi «Harmonija Rīgai» un «Fortuna».

Publicitātes foto

Tuvojoties komponista Imanta Kalniņa 80. jubilejas gadam 2021. gadā, Rīgas Kultūras un atpūtas centra «Imanta» vīru vokālais ansamblis «Harmonija Rīgai» un sieviešu vokālas ansamblis «Fortuna» kopīgi sagatavojuši komponista daiļradei veltītu programmu. Vienlaikus koncerts veltīts arī tituldziesmas «Dzeguzes balss» un daudzu citu dziesmu vārdu autoram dzejniekam Mārim Čaklajam (1960-2003), kuram 80 gadu jubileju atzīmējam šogad.

Publicitātes foto

«Imanta Kalniņa mūzika vienmēr ir pārbaudījums dziedātājiem, jo dziesmas ir ne tikai ar plašu diapozonu, bet arī to dziedāšanai ir nepieciešama laba vokālā tehnika. Protams, tas ir liels pārbaudījums arī mums, bet tas ir tas, uz ko tiecamies pēc ilgā attālināto mēģinājumu laika,» stāsta ansambļa «Fortuna» vadītāja un dziedātāja Ieva Sutugova, piebilstot, ka sadarbība ar vīru vokālo kvartetu «Harmonija Rīgai» bijusi jau iepriekš, un tas vienmēr bijis jauks muzikāls piedzīvojums.

Koncertā ansambļi uzstāsies gan kopā, gan atsevišķi, caur dziesmu parādot katram ansamblim raksturīgo un kopīgo.

Koncertā piedalīsies arī Normunds Skraucis (taustiņinstrumenti), Dmitrijs Tarasovs (ģitāra), Viesturs Samts (sitaminstrumenti) un koncertmeistars Jānis Miltiņš.

Vokālo ansambli «Fortuna» vada Ieva Sutugova un tajā darbojas sešas jaunas dziedātājas, kuras iepriecina klausītājus dažādos koncertos, sadarbojas ar dažādiem Latvijas komponistiem un dziedātājiem. Ansamblis regulāri veido jaunas koncertprogrammas, lai katru reizi parādītos jaunā ampluā.

Savukārt 1992. gadā dibinātais ansamblis «Harmonija Rīgai» ir viens no retajiem Latvijas kolektīviem, kas pārsteidz klausītājus ar «barbershop» dziedāšanas stilu. Četri kungi - ansambļa vadītājs Ārijs Šķepasts, Arnis Miltiņš, Aldans Milzarājs un Salvis Sprūžs - ar savu profesionalitāti priecē ne tikai Rīgas un Latvijas klausītājus - viņu balsis skanējušas daudzviet aiz mūsu valsts robežām. Kolektīva repertuārā ir gan tipiskas «barbershop» dziesmas, gan arī pašu dalībnieku aranžētas populāras latviešu dziesmas un pasaules hīti.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā