Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Riva un Tīna, Osokins un Gupalo, māsas un brālis Balanas.

3.lapa

Režijas studentu īsizrāžu cikls «Dirty Deal Teatro»

Publicitātes foto

Sestdien, 24. oktobrī, pulksten 19 «Dirty Deal Teatro» («DDT») gaidāms pirmais īsizrāžu vakars «Kāpēc es naktīs neguļu». Četru mēnešu laikā «DDT» iepazīstinās skatītājus ar 12 jauniem teātra režisoriem.

«DDT» dod iespēju jaunajiem skatuves māksliniekiem reaģēt uz viņiem nozīmīgo, sāpīgo un aktuālo un publiski runāt par to savās izrādēs. Viņi uz problēmām pasaulē skatās drosmīgi, godīgi un atklāti. Teātra valoda ir viņu instruments, lai skatītāju uzrunātu, provocētu un liktu aizdomāties par tēmām, kas viņiem pašiem ir ārkārtīgi būtiskas un personiskas. Cikls «Kāpēc es naktīs neguļu» ļaus ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē, ieraudzīt, kas viņus uztrauc, urda un neliek mieru.

No oktobra līdz janvārim četros īsizrāžu vakaros ikvienam būs iespēja iepazīt jaunos režisorus Henriju Arāju, Endīni Bērziņu, Ilzi Bloku, Robertu Dauburu, Elīzu Dombrovsku, Mārtiņu Gūtmani, Annu Klišāni, Klāvu Kristapu Košinu, Jurģi Lūsi, Sabīni Ozoliņu, Andri Zeļonku, Mārtiņu Zvirbuli, kuri šobrīd studē teātra režiju 4. kursā Latvijas Kultūras akadēmijā. Mākslinieku mentors ir «DDT» dramaturgs Jānis Balodis.

Katrs cikla «Kāpēc es naktīs neguļu» vakars sastāvēs no trim īsizrādēm vai performatīviem notikumiem, kas noslēgsies ar sarunu starp skatītāju un māksliniekiem, rosinot domāt un diskutēt par aktualizētajām problēmām, notikumiem un pieredzēm. Diskusiju vadīs blogeris un aktīvists Ņikita Trojanskis.

Uz pirmo īsizrāžu vakaru «DDT» 24. oktobrī aicina Endīne Bērziņa, Roberts Dauburs un Mārtiņš Gūtmanis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā