Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 31. oktobra līdz 6. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Brekte un Kaža, Andrejeva un Gupalo, Dieva dēli un Saules meitas.

5.lapa

Tabu tēmas un melnais humors teātra namā «Jūras vārti»

Publicitātes foto

Trešdien, 4. novembrī, pulksten 19 teātra namā «Jūras vārti» būs skatāma Kārļa Krūmiņa režisētā Ģertrūdes ielas teātra izrāde «Nelabā roka», kas nominēta 2019./2020.gada sezonas «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada izrāde pusaudžiem».

Izrāde ir Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas studentu diplomdarbs, kuri specializējas leļļu teātra mākslā. Jaunie aktieri virtuozi izspēlē amerikāņu dramaturga Roberta Askinsa melnās komēdijas «Hand to God» (latviešu valodā - «Nelabā roka») paradoksālās situācijas, parādot gan savas dramatiskā teātra aktiera, gan leļļu meistarības prasmes.

Lugas sižets vēsta par jauniešiem, kuri gatavo leļļu teātra priekšnesumu, līdz viena no lellēm atdzīvojas un sāk uzvesties neadekvāti. Tā runā rupji un saka visu, kas ienāk prātā, pārsteidzot ne tikai skolasbiedrus un skolotāju, bet arī pašu lelles vadītāju. Lelle pārkāpj jebkādas robežas, ievelkot arī pārējos lugas tēlus afērā, kur atšķirības starp labo un ļauno ir visai izplūdušas.

Roberta Askinsa darbs 2014. gadā tika apbalvots kā gada labākā «Off-Broadway» luga. Vēlāk tā iestudēta arī Brodvejā un Londonā. Londonas iestudējums nominēts Tonija balvai piecās kategorijās, tai skaitā - «Gada labākā luga».

*Izrāde ieteicama no 16 gadu vecuma. Tajā tiek lietota necenzēta un seksuāla rakstura leksika.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā