Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Keišs un Pauls, Pecolli un Krovs, Miltiņš un Ieviņš, «Lielais Kristaps» un «Dons Kihots».
©Publicitātes foto

«Brīnumdari» iluzionisma teātrī «Mystero»

Sestdien, 7. novembrī, bijušā kinoteātra «Liesma» telpās (Vienības gatvē 30, Rīgā) pasaulē atzītie iluzionisti Dace un Enriko Pecolli atvērs pirmo iluzionisma teātri Ziemeļaustrumeiropā - «Mystero».

Teātra atklāšanas pasākumā skatītājiem būs iespējams vērot teatralizētu cirka izrādi «Brīnumdari», kurā savu burvju mākslu demonstrēs pasaulē atzīti mākslinieki. Savu dalību teātra atklāšanas pasākumā ir apstiprinājis iluzionists Ārons Krovs (attēlā) no Beļģijas, kurš ir pasaulē viens no atzītākajiem un populārākajiem iluzionistiem savas oriģinalitātes un augstās meistarības dēļ. Viņš ir piedalījies daudzos televīzijas projektos un uzstājies uz prestižākajām skatuvēm pasaulē. Tāpat pasākumā uzstāsies Itālijas iluzionisma ansamblis «Disguido», kā arī daudzi citi mākslinieki.

«Šī būs lieliska iespēja Latvijā baudīt pasaules līmeņa šovus, par kādiem esam sapņojuši vairāk nekā 20 gadus,» gandarīta ir Dace Pecolli.

Viņa stāsta, ka šobrīd pasaulē darbojas vairāki burvju mākslai veltīti muzeji, no kuriem nemainīgi par prestižāko un slavenāko tiek uzskatīts Holivudā esošais «Magic Castle». Lai arī Latvijā ir spēcīgas iluzionisma tradīcijas, šāda tipa teātris un muzejs līdz šim nebija ne tikai Baltijā, bet visā Ziemeļaustrumeiropā.

Plānots, ka 530 kvadrātmetrus plašajās telpās, kuras ir aprīkotas ar gaismas, apskaņošanas un video sistēmām, divos stāvos būs ne tikai iluzionisma teātris ar 300 sēdvietām, bet arī burvju triku klubs, kurā notiks triku un teātra apmācības (semināri, lekcijas, darbnīcas), kā arī brīnumu muzejs.

No 14. novembra Iluzionisma teātrī/muzejā «Mystero» ikvienam interesentam būs pieejamas interaktīvas mazo grupu ekskursijas, kā arī nedēļas nogalēs darbosies burvju triku veikals. Tāpat plānots, ka jau no decembra mēneša teātrī notiks Pecolli ģimenes Ziemassvētku iluzionisma programma «Brīnums Tu».

Savukārt 2021. gada otrajā pusē savu darbu uzsāks iluzionisma skola. Tāpat telpas būs piemērotas arī privātajiem un korporatīvajiem pasākumiem.

*Iluzionisma teātra tapšanā savu atbalstu ir snieguši gandrīz sešsimt cilvēku no visas pasaules, sniedzot gan finansiālu, gan praktisku ieguldījumu. Dace un Enriko Pecolli vēlas pateikties ikvienam no viņiem, kā arī tiem 25 Latvijas uzņēmējiem, kas nesavtīgi bez atlīdzības veltīja materiālus un darbu šīs būtiskās Latvijai ieceres realizēšanā.

*Visa informācija par teātra un muzeja turpmāko darbību tiks izvietota teātra/muzeja «Facebook» lapā https://www.facebook.com/mystero.lv/

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā