Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Blumbergs un Vītoliņa, Gupalo un Kalniņš, Dailes aktieru karaliste un visi JRT aktieri

5.lapa

«Misija Zeme» tiešsaistē no «Dirty Deal Teatro»

Svētdien, 22. novembrī, pulksten 17 tiešsaistes platformā «Zoom» pirmizrādi piedzīvos «Dirty Deal Teatro» («DDT») «sci-fi» tiešsaistes izrāde bērniem «Misija Zeme».

«Misija Zeme» ir zinātniska fantāzija bērniem par nākotni. Tā aizvedīs aizraujošā ceļojumā uz 2118. gadu un kosmosa dzīlēs, ļaujot dauzonīgi, bet reizē atbildīgi palūkoties uz mūsu planētu.

Izrādē tiek sapludināta zinātne ar fantāzijas pasauli, tā rosina radoši un atbildīgi domāt par vidi, kurā dzīvojam. Bērni kopā ar abiem pētniekiem izzinās mūsu planētas rašanās noslēpumus un gatavosies doties kosmosa misijā, bet saskarsies ar magnētiskajām vētrām, skābajiem lietiem, kiberērgļa uzbrukumiem, risinās problēmas ar kosmosa kuģi un citus negaidītus sarežģījumus.

«Zeme ir pastāvējusi miljardiem gadu pirms mums, cilvēkiem. Tā pastāvēs arī bez mums. Izrāde uzburs «sci-fi» spriedzes pilnu misiju par tālu nākotni, kad cilvēce ir izpostījusi savas mājas un nu jāmeklē jaunas. Bet vai tādas vēl kaut kur kosmosā eksistē? Spraigā piedzīvojumā H2O institūta vecākais inspektors Jānis un biškope un zemes agroloģisko mērījumu pētniece Elizabete mēģinās tikt prom no izpostītās Zemes, bet galarezultātā atradīs jaunās mājas nevis kosmosa dzīlēs, bet negaidīti tuvu,» stāsta jauniestudējuma režisore Inga Tropa-Fišere, kura šo izrādi veido kopā ar aktieriem Elizabeti Skrastiņu un Jāni Kroni (attēlā).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā