Latviešu filmu TOP 15

Aicinot baudīt nesteidzīgus vakarus un novērtēt plašo latviešu filmu klāstu, ko saviem skatītājiem sarūpējis «Shortcut», piedāvājam TOP15 filmas – no visu mīlētas klasikas līdz spilgtākajiem jaunumiem –, ko noteikti ir vērts redzēt un arī skatīties atkārtoti.

2.lapa

KOMĒDIJAS

«Svingeri» (2016)

Publicitātes foto

Latvijā ir sekss! Viegla komēdija par attiecību veidošanu, greizsirdību un kaisli. Visus filmas personāžus vieno vēlme pēc flirta, vai tas būtu partneris svingeru vakarā vai nejauši sastapts svešinieks uz balkona.

Režisors: Andrejs Ēķis.

Lomās: Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska-Atkočūna, Elīna Vāne, Jānis Jubalts, Kristīne Belicka, Jurijs Djakonovs, Ģirts Ķesteris.

*Pēc filmas pirmizrādes to nepilna mēneša laikā noskatījās vairāk nekā 50 tūkstoši skatītāju, pavadot ar smiekliem un aplausiem.

«Klases salidojums» (2019), «Klases salidojums 2» (2020)

Publicitātes foto

Viņu draudzība ir izturējusi laika pārbaudi, un tagad, 25 gadus pēc skolas absolvēšanas, viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu. Viens no viņiem ir no dzīves un hemoroīda noguris ģimenes galva, otrs ir mežonīgs rokeris ar kaislīgām pielūdzējām katra koncerta aizkulisēs, trešo tikko pametusi sieva. Viņu tikšanās - tās ir jaukas atmiņas, veču vēlme palīdzēt otram, bet galvenais - tā ir neprātīga ballīte, kur viņus gaida trakas lietas.

Režisors: Andrejs Ēķis.

Lomās: Imants Strads, Ainārs Ančevskis, Juris Kaukulis, Elīna Vāne, Ieva Puķe u.c.

*Trīs nedēļu laikā, kopš pirmās filmas pirmizrādes kinoteātros visā Latvijā to bija noskatījušies jau vairāk nekā 40 tūkstoši skatītāju. Šā gada februārī pirmizrādi piedzīvoja arī filmas turpinājums - «Klases salidojums 2», kas arī ir pieejams «Shortcut» latviešu filmu izlasē.

Rūdolfa Kugrēna stāvizrādes «Plezīrs» (2020), «Kā to ņem» (2020)

Populārā komiķa Rūdolfa Kugrēna stāvizrāde «Plezīrs» stāsta par dažādām komiskām komunikācijas īpatnībām. Tā ir papildināta ar svaigiem jokiem, nospodrināta ar šī brīža novērojumiem un gatava atkal nokļūt uz skatuves. Paskatīsimies, kā pensionāri izliekas jauni, kamēr jaunieši jūtas paši pieaugušākie, kā noklusējam svarīgo tiem tuvākajiem un kāpēc noslēpumus vieglāk izpaust svešajiem. Tam visam pa vidu, protams, daudz smieklu.

Stāvizrādē «Kā to ņem» komiķis cenšas nolikt malā savu viedokli un uz dzīves situācijām, parādībām un attiecībām paskatās no dažādiem skatpunktiem. Formāts paliek nemainīgs - viens komiķis, viens mikrofons, pusotra stunda smieklu, pilna absurda un trāpīgu novērojumu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā