TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Vitenbergs: Valdība, iespējams, nāks klajā ar jaunām tirdzniecības ierobežošanas idejām

Kaspars Krafts/F64

Valdībai, izziņojot tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas ierobežojumus, tos nācās vairākkārt precizēt, jo daļā sabiedrības izraisīja ne tikai neizpratni, bet arī sašutumu. Situācija vēl neizprotamāka kļuva, kad sākotnēji izsludinātos grozījumus sāka koriģēt. Ievērojama loma šajos labojumos bija KPV LV pārstāvošā Jāņa Vitenberga vadītajai Ekonomikas ministrijai.

Iepriekš ekonomikas ministrs un viņa pārstāvētā partija - KPV LV ‒ centās panākt, lai atļautu atsākt darbu manikīra pakalpojuma sniedzējiem, jo frizieriem nodarbošanās ar savu arodu netika liegta.

Šī iecere viņiem izdevās, taču neizdevās pārliecināt koalīcijas pārstāvjus, ka arī brīvdienās un svētku dienās jāļauj strādāt ne tikai pirmās nepieciešamības preces pārdodošajiem veikaliem, bet arī pārējiem.

Ekonomikas ministrijai un valdībai kopumā nācās arī pasvīst, lai izdabātu vairākām sabiedrības grupām. Proti, sākotnēji bija paredzēts, ka brīvdienās nedrīkstēs iegādāties ne preses izdevumus, ne sabiedriskā transporta e-talonus Rīgā. Bija iecerēts arī automobilistiem degvielas uzpildes stacijās liegt iegādāties, piemēram, mašīneļļu vai logu šķidrumu. Arī šie ierobežojumi tika atcelti.

Nav izslēgts, ka pēc pirmās nedēļas nogales ar īpašajiem tirdzniecības ierobežojumiem valdība nāks klajā ar jaunām idejām. Arī Ekonomikas ministrijai vajadzētu būt guvušai lielāku izpratni par norisēm tautsaimniecībā krīzes apstākļos. Visu interviju var izlasīt šeit:

Vitenbergs: Valdība, iespējams, nāks klajā ar jaunām tirdzniecības ierobežošanas idejām

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā