TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Aigars Freimanis: Vienu viņi nepasaka - jūsu ir par daudz

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova no saviem apzeltītajiem Temīdas augstumiem ir runājusi. Kā mums - kaujas suņiem - turpmāk būs būt. Dzimums tiek atcelts. Sieviete, vīrietis - viss viens. Taču ne visi tam piekrīt. Neatkarīgā sarunājas ar sociologu Aigaru Freimani.

Satversmes tiesa ir lēmusi, ka mātes seksa partnere ir tiesīga izmantot paternitātes pabalstu. Reakcija pēc šī lēmuma rada iespaidu, ka atvērta Pandoras lāde.

Tās konsekvences tādā vieglā diktāta manierē pauda pati Osipovas kundze uzreiz pēc lēmuma pieņemšanas. Saeimai uzrakstīja priekšā veselu rindu uzdevumu, kā jāmaina likumdošana, lai Satversmes tiesas spriedums tiktu izpildīts. Es pirmo reizi sastapos ar to, ka Satversmes tiesa ļoti cieši pasaka, kas ir jādara. Parasti tā saka, ko nedrīkst darīt.

Konstatē problēmu un pasaka - risiniet.

Jā, jā. Bet te viņi uzliek virsū gandrīz vai tādu darbu kārtības kalendāru. Tas izklausījās tik diktatoriski, ka es pat nezinu, kā Saeima uz to reaģē. Saeimā un arī sabiedrībā kopumā valda dažādi uzskati un ir dažādas viedokļu grupas. Skaidrs, ka neviens pagaidām to nopietni neuztver, un cilvēki, kas aicina uz referendumu pret šāda veida lēmumu, ‒ domāju, viņu autoritāte nav tik liela, lai paceltu lielas sabiedrības masas, kas ietu un balsotu pret vai par. Tā vienkāršā iemesla pēc, ka tas nav dienaskārtības jautājums. Pat pirmajā desmitniekā viņš nav. Visu interviju var izlasīt šeit:

Aigars Freimanis: Vienu viņi nepasaka - jūsu ir par daudz

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā