TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Savelkas mākoņi ap labklājības ministri: tiesībsargs asi kritizē, premjers pielaidīgs

Oksana Džadana/ F64

Cilvēki, kuri dzīvo sociālās aprūpes centros, ir atkarīgi no tā, kā iestāde ievēro epidemioloģiskās drošības prasības, vai un cik lielā mērā tā domā par senioru un cilvēku ar smagu invaliditāti veselību un dzīvību.

Tiesībsargs uzskata, ka Labklājības ministrijas un pašvaldību neizdarība noved pie dzīvības apdraudējuma Covid-19 izplatības dēļ cilvēkiem, kuri uzturas sociālās aprūpes centros.

Valsts aprūpes centros mēneša laikā ar Covid-19 miruši 36 cilvēki

Par drošības pasākumiem sociālās aprūpes centros Covid-19 izplatības laikā uzmanība bija pievērsta jau pavasarī, kad pirmoreiz tika izsludināta ārkārtas situācija, tomēr, neraugoties uz dažādām vadlīnijām un ieteikumiem, sākoties otrajam Covid-19 vilnim, saslimstība ar Covid-19 gan valsts, gan pašvaldību sociālās aprūpes centros strauji izplatījās. Precīzu datu par visiem saslimušajiem ar Covid-19 visos Latvijas aprūpes centros nav, jo Labklājības ministrija apkopo datus tikai par savā pakļautībā esošiem centriem (četri valsts sociālās aprūpes centri ar 25 filiālēm, cilvēku skaits, kas tajos dzīvo ir tuvu 4000). Lielākais skaits Covid-19 inficēto valsts sociālās aprūpes centros bija laika posmā no Ziemassvētkiem līdz janvāra pirmajām dienām (ap 500 saslimušo centra iemītnieku, Covid-19 izplatījies 16 no 25 filiālēm), savukārt kopumā pansionātos, pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem decembrī, visā Latvijā saslimušo skaits pārsniedza tūkstoti. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Savelkas mākoņi ap labklājības ministri: tiesībsargs asi kritizē, premjers pielaidīgs

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā