TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Atbildība par jucekli ar Covid vakcīnām prasāma no ierēdņa bez profesionālās izglītības

Oksana Džadana/ F64

Valstī galvenajam atbildīgajam ierēdnim par sabiedrības vakcināciju Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktoram Svenam Henkuzenam nav farmaceitiskās vai medicīniskās izglītības, secināja Neatkarīgā, pētot haosa iemeslus pandēmijas apkarošanā.

Pērnā gada novembrī veselības ministre Ilze Viņķele izdeva rīkojumu, saskaņā ar kuru par sabiedrības vakcinācijas darba grupas vadītāju iecelts ZVA direktors S. Henkuzens. Darba grupas uzdevums bija “izstrādāt visu potenciālo vakcīnu pret Covid-19 loģistikas plānošanas procedūru no vakcīnu pasūtīšanas brīža pie vakcīnas ražotāja līdz vakcinācijas procesa veikšanai vakcinācijas iestādē, paredzot vakcīnu plānošanas procesu un atskaitīšanos par vakcīnu izlietojumu”.

Tāpat ministres rīkojumā bija noteikts “izstrādāt procedūru vakcinācijas fakta reģistrācijai un ziņošanai par nevēlamiem notikumiem pēc vakcinācijas”. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Atbildība par jucekli ar Covid vakcīnām prasāma no ierēdņa bez profesionālās izglītības

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā