TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Vai Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča pārkāpusi likumu?

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Meklējot darbiniekus labi apmaksātam darbam Vakcinācijas projekta birojā, kā pirmā prasība kandidātiem tika izvirzīta nevainojama reputācija. Tātad nekādu likuma pārkāpumu vai skandālu, kas varētu mest ēnu uz tobrīd topošo un nu jau strādājošo Vakcinācijas projekta biroju.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča no 2019. gada 22. jūlija līdz 2020. gada 14. februārim bija Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre. Līdz ar to viņai, tāpat kā citām valsts amatpersonām, saskaņā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” bija jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija, kas ir “noteikta veida oficiāls paziņojums šā likuma izpildi kontrolējošai institūcijai vai amatpersonai”. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu deklarāciju datu bāzē līdz vakardienai (2. februārim) nebija atrodama E. Juhņēvičas amatpersonas deklarācija par 2019. gadu, proti, laiku, kad viņa bija Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre.

Valsts amatpersonu deklarācijas tika ieviestas ar mērķi, lai valsts institūcijas, mediji un sabiedrība varētu pārliecināties par amatpersonas mantisko stāvokli un gūtajiem ienākumiem. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vai Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča pārkāpusi likumu?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā