Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Kairiša un Meiers, Vanadziņš un Apeinis, Butāns un Teterovskis.

2.lapa

Romantiska džeza koncerta tiešraide no «Lielā dzintara»

Publicitātes foto

Svētdien, 14. februārī jeb Visu mīlētāju dienā, pulksten 18 tiešraidē no koncertzāles «Lielais dzintars» izskanēs romantisks džeza mūzikas koncerts, kurā Kristapa Vanadziņa trio atskaņos programmu no gaidāmā albuma «Mīlestības dārzs ir aizaudzis».

Trio jaunās programmas vēstījums ir par dzīves lielajiem un maģiskajiem notikumiem - mīlestību, visuma likumiem un Dieva mīlestību pāri visam. Tie ir Kristapa Vanadziņa oriģināldarbi, kas tapuši vairāku gadu garumā. Jaunās koncertprogrammas vinila plate «The Love Garden has Overgrown» («Mīlestības dārzs ir aizaudzis») tiks izdota neatkarīgās džeza un improvizētās mūzikas izdevniecības «Jersika Records» paspārnē un tās prezentācija plānota šajā pavasarī.

«Dzīvesprieks - tā ir enerģija, ko vari radīt pats. Man šķiet, ka mūzikai vajag cilvēku aizraut, iepriecināt. Tas ir mans piegājiens mākslā - radīt prieku!», tā par paša radīto mūziku saka pianists un komponists Kristaps Vanadziņš.

Kristapa Vanadziņa trio sastāvā muzicē vieni no Latvijas spilgtākajiem džeza mūzikas pārstāvjiem: komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Mūziķu paustās filozofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai.

Raksturīgi koncertsērijai «Personīgi» autorvakaru pavadīs mūziķu stāsti par iedvesmas avotiem skaņdarbu tapšanā un dzīvi mūzikā.

Pirmo singlu no gaidāmā oriģinālmūzikas albuma var noklausīties šeit:

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā