TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Labklājības ministre pensionāriem vēlas dot 200 eiro

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Labklājības ministre Ramona Petraviča ierosinājusi izmaksāt pabalstu vecuma pensionāriem un invaliditātes pensijas saņēmējiem. Lai senioriem izmaksātu vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā, no valsts budžeta nepieciešami vismaz 100 miljoni eiro.

Ar ierosinājumu Covid-19 krīzes grūtību pārvarēšanai vecuma pensionāriem, invaliditātes pensiju saņēmējiem un personām, kas saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, piešķirt vienreizēju finansiālu atbalstu, labklājības ministre nākusi klajā brīdī, kad citi politiķi ierosinājuši vienreizēju pabalstu 500 eiro apmērā piešķirt ģimenēm ar bērniem.

Ministre pabalstu senioriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem aktualizējusi koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē.

“Arī pensionāri un cilvēki ar īpašām vajadzībām krīzes laikā saskaras ar grūtībām un viņu ikdienas izdevumos parādījušies tēriņi aizsarglīdzekļu iegādei - maskām, dezinfekcijas līdzekļiem, imūnsistēmu stiprinošiem medikamentiem.

Šiem cilvēkiem ir apgrūtināta un nereti pat neiespējama palīdzības saņemšana no bērniem vai radiniekiem. Cilvēkiem ar invaliditāti aizvien sarūk darbā iekārtošanās iespējas. Turklāt visi šie ļaudis ir Covid-19 riska grupā,” savu ierosinājumu pamato ministre. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Labklājības ministre pensionāriem vēlas dot 200 eiro

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā