Teātra dienas Izcilības balvu laureāti

Šodien, 27. martā, Starptautiskajā teātra dienā, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sumina Teātra dienas izcilības balvu laureātus.
©Publicitātes foto

Ievērojot valstī noteikto ārkārtējo situāciju un reaģējot uz epidemioloģisko stāvokli Latvijā, Teātra dienas balvu pasniegšanu LTDS plāno pārcelt no 27. marta uz laiku vasaras sākumā, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija.

2021. gadā LTDS valde lēmusi piešķirt:

*Lilitas Bērziņas balvu - par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā - Dailes teātra aktrisei Vitai Vārpiņai.

LILITAS BĒRZIŅAS BALVA - Dailes teātra aktrisei Vitai Vārpiņai, kura iepriekšējās sezonās radījusi vairākas spilgtas un nozīmīgas lomas, turklāt savu profesionalitāti un izcilību apliecinājusi daudzu gadu laikā. Vita Vārpiņa ir daudzpusīga aktrise, kuras talants, meistarība, darbaspējas un attieksme pret teātri un savu profesiju veido izcilības kopumu, kas pelnījis šo atzinību / Publicitātes foto

Kopš 1997. gada Vita Vārpiņa nospēlējusi vairāk nekā 50 lomu, un īpašas starp tām ir klasikas varones, kuru dramatiskajos likteņos aktrise varējusi risināt sarežģītos cilvēka esības jautājumus, ļoti smalki un jūtīgi apliecinot to nepārejošo dabu, kas piešķir jēgu ne tikai dzīvei, bet arī teātrim kā vienīgajam dzīvās mākslas žanram, kurā tiem iespējams pieskarties tik nepastarpināti.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā