TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Vai Pavļuta un Juhņēvičas krēsli šūpojas?

Foto kolāža/ F64

Laikā, kad Latvijā trūkst vakcīnu pret Covid-19, atsevišķas ārstniecības iestādes vakcīnas pietur savos ledusskapjos, lai viņiem būtu iespēja vakcinēt cilvēkus un attiecīgi saņemt par to samaksu tajos brīžos, kad vakcīnu piegāde uz Latviju ir apstājusies. Premjers Krišjānis Kariņš to nosauca par noziegumu. Viņa kritikā par lēno vakcinācijas tempu varēja saklausīt slēptus draudus atlaist no veselības ministra amata Danielu Pavļutu, ja situācija neuzlabosies.

Otrdien Latvijā bija 37 217 vēl neizlietotu vakcīnu pret Covid-19 devu (neskaitot 21 918 devas, kas ir rezervētas otrajai potei). Vakar tika potēts 3031 cilvēks un Latvija saņēma vēl 7200 “AstraZeneca” vakcīnas. Tas nozīmē, ka, neizlietoto vakcīnu apjoms nevis samazinājies, bet pat pieaudzis.

Tai pašā laikā ģimenes ārsti sūdzas, ka viņiem trūkst vakcīnu. Daudzām vakcinējošajām ģimenes ārstu praksēm šonedēļ katrai piešķirts tikai viens vakcīnas pret Covid-19 flakons ar desmit devām, otrdien valdības sēdē sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide. Viņas praksē, piemēram, patlaban 60 pacienti gaidot rindā uz desmit vakcīnu devām.

S. Veide norādīja, ka vakar valstī ievesta “Pfizer/BioNTech” vakcīnu krava, taču tās ģimenes ārstiem nevarot dot, jo neesot sakārtota dokumentācija. “Mēs jau pagājušajā trešdienā ar Veselības ministrijas ierēdņiem par to runājām, taču nedēļas laikā nekāds risinājums nav rasts,” sacīja S. Veide.

Premjers K. Kariņš par šādu situāciju bija sašutis: “Veselības ministrijai ir jāatņem vakcīnas tiem, kas iedomājas vakcīnas pieturēt, un jāpiegādā tiem, kas ir gatavi vakcinēt,” pauda premjers. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vai Pavļuta un Juhņēvičas krēsli šūpojas?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā