Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Biele un Madernieks, Gruzdovs un Manskis, Plēpe un Markševics

2.lapa

LKA diplomdarba izrāde starptautiskā festivālā Maskavā

Publicitātes foto

No 13. līdz 30. aprīlim Maskavā notiek starptautiskais studentu izrāžu festivāls «Tava iespēja», kura programmā iekļauta arī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas 4. kursa diplomdarba izrāde «Blanša. Baltais mežs» Mihaila Gruzdova režijā.

Festivāla norises 18 dienās klātienē Maskavā uz vienas skatuves Teātra centrā «Na Strastnom» satiksies studentu diplomdarba izrādes no dažādām skatuves mākslas augstskolām Krievijā - Sanktpēterburgas, Maskavas, Permas, Čeļabinskas, Jekaterinburgas, Saratovas un Jaroslavļas. Paralēli tam festivāls skatītājus iepazīstinās ar pasaules teātra skolu labākajām izrādēm. Starptautisko izrāžu skatē diennakti bez pārtraukuma tiešsaistē tiks prezentētas Singapūras, Kanādas, Lielbritānijas, Itālijas, Bulgārijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un citu valstu skatuves mākslas augstskolu īpaši atlasītas 14 izrādes, tostarp arī LKA diplomdarba izrādi «Blanša. Baltais mežs».

«Blanša. Baltais mežs» veidota pēc Tenesija Viljamsa lugas «Ilgu tramvajs» motīviem, un tas ir stāsts par pēdējo mīlestību un pēdējo cerību uz mīlestību. Četri cilvēki, kuru likteņi krustojas, cīnās katrs par savu taisnību un par laimīgāku dzīvi. Izrādē piedalās Katrīna Griga, Krišjānis Strods, Agnese Laicāne un Aksels Aizkalns, kā arī mūziķu grupa «White Forest» (Gustavs Loris, Sebastians Macats, Kārlis Ostrovskis un Marta Vīksna). Izrādes radošo komandu veido režisors asoc. prof. Mihails Gruzdovs, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Dainis Sumišķis, skaņu režisors Lauris Stanke un producentes Laura Ozoliņa un Kristīne Freiberga.

Izrāde savu satikšanos ar skatītājiem klātienē vēl nav piedzīvojusi - tās nodošanas izrāde jeb slēgtā pirmizrāde notika 2020. gada 27. novembrī, un šīs konkrētās izrādes video ierakstu ar subtitriem angļu valodā arī būs iespējams noskatīties festivāla laikā.

Izrādes «Blanša. Baltais mežs» videoieraksts bez maksas būs pieejams Teātra centra «Na Strastnom» «Youtube» kanālā 27. aprīlī no pulksten 0.15 līdz 18.15.

Pilna starptautiskās skates programma 26. - 27. aprīlim pieejama šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā