TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto no U. Pīlēna personiskā arhīva

Uldis Pīlēns: Valsts priekšplānā izvirzās politiskie narcisi

Ja mēs ar kaut ko esam nokaitināti, tad mūs tracina viss. Šis pandēmijas efekts ir vairāk tracinošs, to nevar dēvēt par reālu krīzi. Visas šīs naivās intervences un akcionisms, kas nāk no daudzām valdībām visā pasaulē, patiesībā novērš uzmanību no lielajiem jautājumiem: kur mēs atrodamies, uz kuru pusi mēs gribam iet un kur mēs gribam nonākt? Valdība tikai reaģē uz vakardienas notikumiem, piemēram, iepriekšējā diennaktī inficējušies tik un tik cilvēki,” spriež Uldis Pīlēns.

„Pēc dažām dienām svinēsim uzņēmuma UPB 30 gadu jubileju ar labākajiem rādītājiem visā pastāvēšanas vēsturē: pērnā gada apgrozījums ir 237 miljoni eiro. Uzņēmumā ir ap 2000 darbinieku, neviena ražotne, neviens būvlaukums pagaidām ne pandēmijas, ne citu apstākļu dēļ nav apstājušies. Liepājā būvējam jaunu, lielu dzelzsbetona rūpnīcu, investējam ļoti modernās tehnoloģijās, būvējas unikālais „Ola Foundation” ēku komplekss Ķīpsalā, eksports turpinās lielos apjomos, tā ka viss notiek. Ja es teiktu, ka esmu neapmierināts ar dzīvi, es melotu,” smaidot saka Uldis Pīlēns, holdinga UPB dibinātājs un vadītājs. Šodien - intervija ar Uldi Pīlēnu.

Pirms pāris gadiem jūs teicāt, ka mēs vēl neesam piedzīvojuši nopietnas krīzes, kas transformē sabiedrību. Vai šis kovidlaiks ir šī transformējošā krīze?

Skatoties, kā ir izjaukts mūsu ierastais dzīves ritms un dienaskārtība, varētu šķist, ka pandēmija ir pasauli transformējošās krīzes vēstnesis. Taču domāju, ka tā tomēr nav.

Tiešām?

Ja mēs ar kaut ko esam nokaitināti, tad mūs tracina viss. Šis pandēmijas efekts ir vairāk tracinošs, to nevar dēvēt par reālu krīzi. Visas šīs naivās intervences un akcionisms, kas nāk no daudzām valdībām visā pasaulē, patiesībā novērš uzmanību no lielajiem jautājumiem: kur mēs atrodamies, uz kuru pusi mēs gribam iet un kur mēs gribam nonākt? Valdība tikai reaģē uz vakardienas notikumiem, piemēram, iepriekšējā diennaktī inficējušies tik un tik cilvēki. Visu interviju var izlasīt šeit:

Uldis Pīlēns: Valsts priekšplānā izvirzās politiskie narcisi

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā