TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/ F64

Mobilo sakaru operatori ceļ cenas - cieš pensionāri un bērni

Romāns Kokšarovs/F64

Kopš 1. aprīļa dārgāk par mobilajiem sakariem jāmaksā “Zelta zivtiņas” (“Tele2”) tarifu plāna “ZZ Seniori” un “Bezlimita sarunas” lietotājiem, bet kopš 1. maija - “Bite” klientiem, kas lieto skolēniem un jauniešiem paredzētos tarifus. SIA "Latvijas mobilais telefons" tarifus, kas skar pakalpojumu "Internets telefonā", mainīja šā gada 1. janvārī. Mobilo sakaru operatori tarifu izmaiņas skaidro ar rūpēm par saviem klientiem.

Priekšapmaksas kartes “Zelta zivtiņa” tarifs “ Bezlimita sarunas” (30 dienām), kopš 1. aprīļa maksā 6,49 eiro iepriekšējo 4,99 eiro, bet pēcapmaksas tarifs “ZZ Seniori” - 5,99 eiro iepriekšējo 4,99 eiro vietā. “ZZ Seniori” ir papildus iekļauti bezlimita SMS, bezmaksas zvani uz info dienestu, 100 MB interneta.

Bite” tarifu plāns “Skolēniem” kopš 1. maija maksā 10,99 eiro iepriekšējo 5,50 eiro vietā, bet “Jauniešiem” - 14,99 eiro iepriekšējo 9,90 vietā. Tiesa, līdz ar cenu kāpumu “Bite” šajos tarifos ir iekļāvusi lielāku datu apjomu, kā arī neierobežotu sarunu daudzumu un neierobežotu īsziņu skaitu.

Savukārt SIA “Latvijas mobilais telefons” (LMT) sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis Neatkarīgajai uzsvēra, ka LMT pēdējo mēnešu laikā nav mainījis tarifus.

Iepriekšējās tarifu izmaiņas LMT bija šā gada 1. janvārī, par ko klienti tika informēti pagājušā gada novembra beigās. Izmaiņas skāra pakalpojumu "Internets telefonā".

Zelta zivtiņa” zīmola vadītājs Agris Rencis Neatkarīgajai skaidroja, ka mobilo sakaru lietošanas paradumi pēdējos gados ir strauji mainījušies. “Ikdienā zvanām un sūtām ziņas daudz vairāk. Lielas pārmaiņas pēdējos gados ir notikušas arī mobilo sakaru nozarē. Mums ir jāiet līdzi laikam un jāpiedāvā atbilstoši tarifu plāni. Tāpēc, mainoties iedzīvotāju paradumiem un tirgus apstākļiem, no 1. aprīļa mainījās arī divi ZZ tarifu plānu lietošanas nosacījumi - ZZ priekšapmaksas kartes tarifu plāns “Bezlimita sarunas” un pēcapmaksas tarifu plāns “ZZ Seniori”, taču abi tarifu plāni vēl joprojām ir zemākās cenas līderi savās kategorijās. Par šīm izmaiņām klientus informējām februāra beigās un marta sākumā,” sacīja A. Rencis. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Mobilo sakaru operatori ceļ cenas - cieš pensionāri un bērni

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā