TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Krapsi raks, līdz noraks

Dmitrijs Suļžics/F64

Mana sirdsapziņa ir tīra,” tā policists Normuds Krapsis teica pirms gada, kad pret viņu pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena pasūtījuma tika ierosināts kriminālprocess. Un to pašu viņš saka tagad. Nule Krapsim noteikts aizliegums pildīt Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amata pienākumus. Ierosināts arī vēl viens kriminālprocess.

Abas Iekšējā drošības biroja IDB izmeklētās lietas ir saistītas ar iepirkumiem. Viena plašāk zināmā - ar jauno policijas formastērpu iepirkumu, otra ar rokas videoradaru iegādi. Rokas videoradarus policija lieto kopš 2019. gada aprīļa. 40 gabali. Tie bija nepieciešami, jo pārkāpumos pieķerti autovadītāji ātruma mērījumus bez bildes bija pasākuši apstrīdēt tiesās. Savukārt jauni formastērpi policijai bija nepieciešami, jo vecajos policijas darbinieki izskatījās pēc muzeja eksponātiem no padomju laikiem, turklāt apģērbs bija neērts darbam, nefunkcionāls. Jaunais ir ērts un glīts. Un lielā mērā tas ir personīgi Normuda Krapša nopelns. Lūk, ko viņš stāstīja Neatkarīgajai pirms gada sniegtajā intervijā “ Policists Normunds Krapsis par satiksmes un Ģirģena agresiju" :

Es vienmēr esmu strādājis godprātīgi. Esmu vēlējies, lai policisti beidzot saņemtu atbilstošu formu ‒ mūsdienīgu, pievilcīgu, ērtu. Arī mana civilā profesija ir saistīta ar apģērba modelēšanu un konstruēšanu. Esmu beidzis Vieglās rūpniecības tehnikumu. Iepirkuma procesā tiku iesaistīts arī šo zināšanu dēļ. Man nav atbilžu, kāpēc Iekšējās drošības birojs uzsācis kriminālprocesu.”

Lietas ierosināšana šai gadījumā likās ļoti dīvaina, jo tiesības ražot Valsts policijai formastērpus saņēma nevis kāds pirms nedēļas dibināts kaktu kantoris, bet viens no lielākajiem Latvijas aizsardzības un drošības industrijas uzņēmumiem “SRC Brasa”, kas ģērbj ne vien Latvijas, bet arī daudzu citu valstu karavīrus un policistus. Iekšlietu ministrijas audits šai iepirkumā nekādus tiesību pārkāpumus vai pretendentu ierobežojumus neatklāja. Taču iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam kāds it kā atnesa kaut kādu informāciju, un ministram tieši pakļautais IDB lietu nekavējoties ierosināja. Kādu informāciju, nav zināms. Jau vesels gads pagājis, taču izmeklēšanā rezultāta nav, ja vien par tādu neuzskata nule notikušo Krapša atstādināšanu no amata. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Krapsi raks, līdz noraks

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā