TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Zaļo digitālo sertifikātu Latvijā ieviesīs 15. jūnijā

Ekrānšāviņš

Līdz brīdim, kamēr Latvijā tiks ieviests zaļais digitālais sertifikāts jeb, kā Eiropas Parlaments to risina saukt, “ES Covid-19 sertifikāts”, ir jāgaida četras nedēļas. Līdz tam nepieciešamības gadījumā var saņemt apliecinājumu par veiktu vakcināciju, un to iespējams izdarīt jau uzreiz pēc otras potes.

Zaļais digitālais sertifikāts, kas kalpos par pilnībā veiktu vakcināciju vai izslimotu Covid-19, Latvijā tiks ieviests 15. jūnijā, Neatkarīgajai atklāja Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas koordinatore Ieva Stūre. Līdz tam, ja ir nepieciešams pierādīt pilnībā veiktu vakcināciju, ir jālūdz vakcinācijas veicējam izsniegt šādu apliecinājumu. Tā nav tā pati lapiņa, kurā ir atzīmēts vakcīnas saņemšanas laiks, vakcīnas veids un vakcīnas sērijas numurs, kuru pēc potes saņem. Pēc I. Stūres skaidrotā, apliecinājumu par pilnībā veiktu vakcināciju var saņemt uzreiz pēc otrās potes vai “Janssen” gadījumā - pēc pirmās potes. Savukārt, ja vajadzība pēc šāda apliecinājuma rodas vēlāk, tad par tā saņemšanu ir jāsazinās ar vakcinācijas veicēju.

I. Stūre gan uzsver, ka apliecinājums par veiktu vakcināciju nav universāls dokuments, kas atver ceļotājiem visas durvis.

Ceļotājiem ir jārēķinās ar ieceļošanas prasībām katrā valstī. Neskatoties uz veiktu vakcināciju, iespējama situācija, ka, iebraucot kādā valstī, tiek prasīts uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, doties pašizolācijā utt. Turklāt prasības laika gaitā var mainīties. Tāpēc pat vakcinētām personām pirms ceļojuma ir jāpārliecinās, kādas ir prasības ieceļošanai katrā konkrētā valstī. Arī Latvijā joprojām ir aizliegts ceļot nebūtisku iemeslu dēļ. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Zaļo digitālo sertifikātu Latvijā ieviesīs 15. jūnijā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā