TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Ugunsgrēks Krapša kabinetā vairs nešķiet nejaušība

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Stāstā par gadu “kriminālprocesēto” un nule no amata pienākumu pildīšanas atstādināto policistu Normudu Krapsi atgādināšanas vērts ir fakts, ka 2018. gada pirmajā darbadienā pilnībā izdega viņa kabinets Valsts policijas ēkā Stabu ielā 89.

Ugunsgrēki mēdz izcelties dažādu iemeslu dēļ - biežākie ir neuzmanīga rīcība ar uguni, nepareiza apkures ietaišu lietošana, neatbilstoši veikti būvdarbi objektos, elektroierīču un instalācijas bojājumi, kā arī ļaunprātīga dedzināšana. Konkrētajā gadījumā sākotnēji tika pieļautas abas pēdējās iespējas, no kurām dedzināšana ātri vien tika atmesta.

Par ugunsgrēka izraisītāju ar lielāko varbūtību tika pasludināts īssavienojums elektroinstalācijā. Savlaicīgu ugunsgrēka atklāšanu kavējusi dūmu detektoru neesamība Krapša un viņa palīdzes darba telpās. Kopējā ēkas ugunsgrēka trauksmes signalizācija iedarbojās novēloti. Ar to arī plašākas publikas ziņkāre par Valsts policijas nespēju pasargāt pašai sevi no spontānas aizdegšanās apsīka. Taču jāpatur prātā, ka arī īssavienojumu var izraisīt ļaunprātīgi. Piemēram, starp diviem vadiem iedzenot naglu.

Šobrīd pret Normundu Krapsi ierosināti jau divi kriminālprocesi, un viņš ir publiski atklājis, ka pēdējo divu gadu laikā izjutis pret sevi vērstu spiedienu. Kāds vai kādi, ko viņš vārdā nenosauc, vēlas noņemt viņu no spēles laukuma un aizsūtīt izdienas pensijā. Neatkarīgā par to jau vēstīja publikācijā: “Krapsi raks, līdz noraks”. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Ugunsgrēks Krapša kabinetā vairs nešķiet nejaušība

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā