TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Pie Latvijas robežas veidojas militārs sabiezējums

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Kad no militārā lidlauka jebkurā pasaules punktā paceļas stratēģiskais bumbvedējs, visu pasaules armiju komandcentros iestājas paaugstinātas gatavības stāvoklis. Sabiedrotie pagājušajā mēnesī ar B-52 lidmašīnām uztaisīja vairākus kruīzus pa NATO valstu gaisa telpu, tostarp Ādažu poligonā demonstrācijas un treniņu nolūkos nometa kaujas aviācijas bumbas.

Protams, tās nebija kodolbumbas, bet sprādzieni tāpat bija gana iespaidīgi un tika pamanīti Kremlī. Mācību bombardēšanai Ādažos sekoja vēl plašāka amerikāņu bumbvedēju rosīšanās vienlaikus daudzu valstu debesīs. “Atzīmējot ASV Veterānu piemiņas dienu, virs visām NATO valstīm Eiropā un Ziemeļamerikā pārlidojumus veica ASV stratēģiskie bumbvedēji B-52, demonstrējot NATO un ASV Gaisa spēku Eiropā un Āfrikā spējas un uzticamību,” tā ziņo militārais portāls “Sargs”.

Krievijas atbilde uz šādu spēka demonstrāciju, kurai komplektā nāk hroniski slikto attiecību saasinājums, bija nekavējoša. Pie rietumu robežas tiks vai jau tiek izvietotas jaunas karaspēka vienības, un šis fakts, vistiešākajā veidā attiecas arī uz Latviju. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņojis, ka ASV un NATO militārās aktivitātes rietumos no Krievijas pieprasa Maskavas atbildi:

Mūsu Rietumu kolēģu darbības grauj pasaules drošības sistēmu un piespiež mūs veikt adekvātus pretpasākumus. Mēs pastāvīgi pilnveidojam karaspēka sastāvu.” Atsaucoties uz ministru, Krievijas mediji ziņo, ka Rietumu kara apgabalā līdz gada beigām tiks izvietoti 20 jauni armijas formējumi ar 2000 militārās tehnikas vienībām bruņojumā. Kas tie būs - tanki, bruņumašīnas vai lielgabali - netiek precizēts. Esošajās Rietumu kara apgabala vienībās jau pašlaik ievērojami palielināta kaujas uzdevumu intensitāte. Baltijas jūras flotē - par 30%, bet kara apgabala aviācijas lidojumu intensitāte par 4%. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Pie Latvijas robežas veidojas militārs sabiezējums

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā