TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

No valdības nav skaidrojumu, tikai iebiedēšana

f64.lv, Kaspars Krafts

Māsa pateica, ka vairs nevēlas mani redzēt savās mājās, un piekodināja, lai es nedomāju tuvoties viņas bērniem,” valdot asaras, stāsta kāda sieviete. Viņa, neticot pretkovida vakcīnu pozitīvajam iedarbīgumam un jēgai, jau sen izvēlējās iet nevakcinēšanās ceļu. Viņas māsa - tieši pretēji - ir dedzīga vakcinēšanās atbalstītāja. Nu ģimene ir sašķēlusies. Izskatās, ka uz ilgu laiku. Un tas nav vienīgais šāds gadījums.

Vairāk nekā 150 cilvēki - viņu vidū uzņēmēji, juristi un tiesību eksperti, pedagogi, fiziskās un emocionālās veselības profesionāļi, mūziķi, aktieri un mākslinieki, sportisti - ir parakstījušas vēstuli, kas vakar nosūtīta Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, Saeimas deputātiem, tiesībsargam un ministru prezidentam.

Par ko ir stāsts? Vēstulē izteikts aicinājums pārtraukt rīcību, kas vērsta uz sabiedrības šķelšanu un vispusīgas informācijas nesniegšanu kovida vakcinācijas jautājumos, kā arī par valsts pienākumu uzņemties atbildību gan par ilgstošu informācijas nesniegšanu attiecībā uz testu kļūdām, gan par vakcīnu nodarīto kaitējumu cilvēku veselībai vai dzīvībai.

Vēstuli parakstījušie aicina pārtraukt jebkādu rīcību, kas noliek nevakcinētās personas mazāk aizsargātā stāvoklī, salīdzinot ar vakcinētām personām, to pamatojot ar ikvienas personas tiesībām izvēlēties kādu no trim Eiropas Komisijas noteiktajiem kovida neesamības apliecinājumiem - testu, pārslimošanas faktu vai vakcināciju.

Pamatots ir jautājums par testu kvalitāti, ja pat veselības ministrs Pavļuts apšaubījis to rezultātus. Vēstulē rakstīts: „Ja Covid-19 tests negarantē precizitāti un kļūdu robeža var būt līdz 30%, tad ir attiecīgi jālabo visa inficēšanas ar Covid-19 statistika un attiecīgi jālemj, vai Latvijā vispār pastāv valsts apdraudējums un nepieciešamība pārvarēt Covid-19 infekcijas izplatību, ieviešot būtiskus indivīda tiesības un brīvības ierobežojošus pasākumus.”

Visu rakstu var izlasīt šeit:

No valdības nav skaidrojumu, tikai iebiedēšana

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā