TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

Brīdinājums par 1. augustu sabiedriskā transporta lietotājiem

depositphotos.com

Vārdi “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” prasa uzmanīties visiem, kuri izmanto sabiedrisko autotransportu uz vai no šīm pilsētām: jau šā gada 1. augustā stāsies spēkā jauna kārtība autobusu reisu organizēšanā, kas nozīmē valsts dotēto reisu skaita samazināšanu un daļējā aizvietošanā ar tīri komerciālu transportu, par kura parādīšanos īstas skaidrības nav.

Šodien autobusi kursē kā kursējuši neatkarīgi no skandāliem, kādi jau pāris gadus apvij konkursu par valsts dotētajiem pārvadājumiem turpmākajos desmit gados. Šo skandālu dēļ jaunā kārtība, pretēji plānotajam, vēl nav stājusies spēkā nekur, bet teritorijās ar apzīmējumiem “Talsi, Tukums”, “Jelgava, Dobele”, “Valmiera, Valka, Smiltene”, “Gulbene, Alūksne, Balvi”, “Madona”, “Rēzekne, Ludza” un “Ventspils” aizvirzījusies uz nezināmu nākotni. Pa vidu ir teritorijas “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni”, kur jaunajai kārtībai jāstājas spēkā nākamā gada 1. jūlijā. Šo teritoriju iedzīvotājiem tāda priekšrocība, ka viņi vismaz zinās, ar ko rēķināties, ja jāpārsēžas no dotētiem autobusiem nedotētos: vai tādi vispār kursēs, kādā tehniskā stāvoklī auto busi būs, kādu pieturu tīkla izvietojumu uzskatīs par izdevīgāko pārvadātāji, kam jāskaita katrs eirocents, un - galu galā - cik maksās valsts nedotēta biļete.

Ja valdība nenobīsies, nesastrīdēsies un līdz šā mēneša beigām izdos noteikumus par regulārajiem komercpārvadājumiem ar autobusiem, tad pirmo izmēģinājumu trusīšu lomai izvēlēti pasažieri autobusu maršrutos Rīga-Ogre, Rīga-Salaspils, Rīga-Jelgava, Rīga-Olaine, Rīga-Jaunķemeri, Rīga-Sloka, Rīga-Sigulda un Rīga-Daugavpils. Turpmāk valsts dotācijas tikšot atņemtas braucējiem uz Rēzekni, Liepāju, Ventspili un Bausku. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Brīdinājums par 1. augustu sabiedriskā transporta lietotājiem

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā