TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Viesturs Rudzītis: Ļaunums ne tikai notiek. Ir daudz sliktāk - tas netiek sodīts

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Pie manis uz konsultāciju bija atnācis tēvs ar dēlu - geju. Viņš bija ievilkts LGBT sabiedriskajās aktivitātēs. „Visi mani ienīst,” dēls teica. Viņš parasti ietērpās kaut kādās izaicinošās drēbēs, nofilmēja sevi un video ielika „Instagramā”. Protams, visi klasesbiedri to zināja, un mazākais, ko viņi darīja - viņi vīpsnāja. Kāds viņu laikam bija arī iedunkājis,” stāsta Viesturs Rudzītis.

Par homopropagandas graujošo būtību, par Ungārijas jauno likumu un mūsu politiķu bezzobainību - intervija ar psihoterapeitu Viesturu Rudzīti.

Neviens mums nav pajautājis: sakiet, lūdzu, vai jūs vēlaties, lai augustā mūsu galvaspilsētu „rotātu” praids? Nē, nevēlamies. Turklāt ceturtdien premjers Kariņš Latvijas vārdā (neviens viņu nav deleģējis to darīt!) parakstījis atklātu vēstuli* saistībā ar jauno Ungārijas likumu, ko Eiropas Komisija uzskata par LGBTI diskriminējošu. Ungārijas parlaments šo likumu ar pārliecinošu balsu vairākumu apstiprināja pagājušajā nedēļā, aizliedzot izglītības programmas un materiālus, kas nepilngadīgo vidū popularizē homoseksualitāti, no bioloģiskā dzimuma atšķirīgu dzimumidentitāti un dzimuma maiņu. Ļoti daudzi cilvēki, uzzinājuši par uzbrukumiem Ungārijai un par to, kas notiek Latvijā, reāli jūtas slikti. Vai tāds ir mērķis - lai visi justos slikti?

Tas ir ļoti svarīgs aspekts. Mums katram ir priekšstats par to, kas ir labi un kas ir slikti, kā vajadzētu notikt un kā nevajadzētu. Ar šo cilvēku viedokli, bet sevišķi ar to, kuriem ir lieli nopelni valsts atjaunošanā, - arī ar tavu, - būtu jārēķinās, bet notiek tieši pretējais process, un tas grauj cilvēkus iekšēji. Brīnums, ka normāli domājoši cilvēki vispār vēl nav sabrukuši... Šobrīd nenotiek tas, kas ir labs, bet gan tas, kas ir slikts. Cilvēki, kas ir visnotaļ adekvāti Eiropas kultūras kontekstos, nevajadzīgi moka sevi ar jautājumu - varbūt es neesmu normāls, bet normāla ir „Eirovīzijas” publika?...

Nesen izlasīju Džima Prozera grāmatu par Džordanu Pītersonu*. Piekritu Pītersonam, ka pasaulē viss notiek pēc viena scenārija: ļaunums uzvar. Patlaban! Ne mūžīgi - tur darbojas svārsta likums. Viņš arī lieto jēdzienus: haoss un kārtība. Viņš apraksta, kā šodien Kanādā un Amerikā uzvar haoss un kā tas ieņem aizvien lielāku vietu. Pie mums notiek tas pats, tikai tur - ar lielāku jaudu, ar lielāku stulbumu. Pret Pītersonu, kurš ir psiholoģijas profesors Toronto universitātē, vērsās ap 200 profesoru un mācībspēku, parakstot aicinājumu viņam atkāpties, jo viņš, lūk, māca studentus nepareizi. Visu interviju var izlasīt šeit:

Viesturs Rudzītis: Ļaunums ne tikai notiek. Ir daudz sliktāk - tas netiek sodīts

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā