TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Obligātās vakcinēšanas prasību apturēs - vismaz uz laiku

EPA/Scanpix

Saeima pagaidām nesteidzas izskatīt valdībā apstiprināto likumprojektu, kas paredz, ka noteiktām profesijām vakcinēšanās pret Covid-19 būs obligāta. Iespējams tādēļ, lai rastu kopēju valodu ar opozīciju, kas apņēmusies likumprojektu apturēt un pat nodot tautas nobalsošanai.

Trešdien valdība atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz, ka Covid-19 sertifikāts būs obligāts mediķiem, sociālās aprūpes darbiniekiem un izglītības nozarē strādājošajiem.

No likumprojekta izriet, ka pakalpojumu sniedzējiem veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā būs jānodrošina epidemioloģiski droši pakalpojumi, tostarp izglītības programmas īstenošana, un epidemioloģiski droša darba un mācību vide.

Izglītības jomā prasība par darbspējīgu sertifikātu būs attiecināma arī uz tām personām, kas nav tieši iesaistītas izglītības pakalpojuma sniegšanā, bet līgumattiecību izpildes laikā izglītības pakalpojuma sniegšanas vietā nonāk saskarē ar izglītojamajiem.

Par šo likuma grozījumu pieņemšanu būs jālemj Saeimai, taču, neraugoties uz valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa pausto, ka vakcinēšanas straujākai norisei likumprojektu vajadzētu pieņemt pēc iespējas ātrāk, Saeimas sēde, kurā tas varētu notikt, paredzēta vien augusta sākumā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Obligātās vakcinēšanas prasību apturēs - vismaz uz laiku

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā