TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/F64/Scanpix

Vakcinācijas projekta vadītājai Evai Juhņēvičai par maiju piemaksās aprēķināta teju otra alga

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valdība atbalstījusi Veselības ministrijas (VM) pieprasījumu piešķirt vēl 2,4 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai kompensētu atbildīgajām institūcijām ārstniecības personu un pārējo nodarbināto virsstundu darbu. Piemaksas par virsstundu darbu aprēķinātas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta darbiniekiem, tajā skaitā Vakcinācijas projekta nodaļā strādājošajiem.

Saskaņā ar Veselības ministrijas valdībai iesniegto tāmi Vakcinācijas projekta nodaļas vadītājai Evai Juhņēvičai par darbu maijā papildus algai (1917 eiro uz papīra) ir aprēķināta 1832,66 eiro liela piemaksa (uz papīra) par 76 virsstundām.

Piemaksas par virsstundu darbu ir aprēķinātas arī citiem Vakcinācijas projekta nodaļā strādājošajiem. Piemēram, vakcinācijas projekta nodaļas loģistikas koordinatoram par darbu maijā papildus algai ir aprēķināti 1595,13 eiro par 77 virsstundām. Tikpat arī vakcinācijas procesa koordinatoram. Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas koordinatoram papildus algai aprēķināti 1429,40 eiro par 69 virsstundu darbu, informācijas tehnoloģiju koordinatoram, kura alga uz papīra ir 2264 eiro, piemaksā ir aprēķināti 1452,38 eiro par 51 virsstundas darbu, vakcinācijas procesa koordinācijas speciālistam - 1043,04 eiro par 60 virsstundām. Mazākas summas ir aprēķinātas vakcinācijas procesa koordinācijas speciālistam un sekretārei/asistentei.

Kopumā Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piemaksās par virsstundu darbu maijā atvēlēti 12 130,79 eiro. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vakcinācijas projekta vadītājai Evai Juhņēvičai par maiju piemaksās aprēķināta teju otra alga

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā