TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/F64/Scanpix

Pēteris Apinis: Pavļuts ir reālas šausmas

Ģirts Ozoliņš/F64

Iedomājies, pie Jurģa Liepnieka mājās ieskrien Marija Golubeva un Normunds Mežviets maskā, seši vīri un divi suņi maskās, iešauj četras reizes griestos un atņem viņam topošo grāmatu par filozofiju un viņa mūzikas kolekciju, proti, klēpjdatoru. Pēc tam šī kompānija izvanda arī Lato Lapsas māju, meklēdami Indriķa Latvieša dokumentu mapītes par ievērojamu personu dzīvi un nāvi. Politpulciņš „Par!” beidzot ir ticis pie Iekšlietu ministrijas un uzreiz metas virsū rakstošiem oponentiem,” fantāzijās ierokas dakteris Pēteris Apinis. Un tomēr galvenais viņa izpētes objekts ir un paliek vakcinācija.

Tā bija iebaidīšana?

Droši vien tie bija centieni atrast kādus dokumentus, kas varētu būt, bet varētu arī nebūt nonākuši Lato Lapsas vai Jurģa Liepnieka rokās, taču par kuru esamību valdīkļi zina un trīc. Un tie ir centieni iznīcināt uzrakstītu manuskriptu, īpaši, ja tas ir vienā eksemplārā.

Bet jebkurā gadījumā šī ir autoritāra režīma pazīme, ja citādi domājošos vajā, krata, uz laiku iespundē. Neticami līdzīgi kā kaimiņvalstī izrīkojās ar Navaļniju un viņa domubiedriem. Džordžs Orvels savulaik rakstīja: „Brīvība ir tiesības teikt cilvēkiem to, ko viņi nevēlas dzirdēt. Jo vairāk sabiedrība novirzās no patiesības, jo vairāk tā ienīdīs tos, kas to saka.”

Tā baisā smadzeņu skalošana, kas notiek par nodokļu maksātāju naudu gan valsts, gan privātajos medijos, liecina, ka būs mēģinājums pavērst visu sabiedrības naidu pret brīvību runājošiem un brīvību rakstošiem. Iespējams, paristi pie Lato un Jurģa neapstāsies.

Kas varētu būt nākamie?

Ja paristiem izdosies slēgt pietiek.com un puaro.lv, tad neatkariga.lv paliks vienīgais valdošajai kliķei absolūti nepakļāvīgais, taču kvalitatīvi rakstošais medijs. Tad paristi aizsūtīs Golubevu siet dzeloņstieples uz Baltkrievijas robežu, iebruks tavā Jūrmalas mājā un atņems tev pilno „Atmodas” komplektu, lai tevī iznīcinātu vēlmi aicināt uz vēl vienu atmodu.

Tad, kad politpulciņš „Par!” tika pie iekšlietām, viņi noplūdināja kaut kādu Pētera Viņķeļa pārdomu stāstiņu par gatavošanos nākamajām vēlēšanām, bet tajā pašā laikā klusi kā partizāni ielavījās galvenajos iekšlietu kabinetos. Un tomēr šajā Pētera Viņķeļa stāstiņā mēs varējām izlasīt mērķi - sašķelt sabiedrību, vislabāk pēc pazīmes - vakcinētie pret nevakcinētajiem. Visu interviju var izlasīt šeit:

Pēteris Apinis: Pavļuts ir reālas šausmas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā