Agnese Rakovska no jauniešiem audzina pieaugušus mūziķus

Iesākoties jaunam mācību gadam, daudzi jaunieši meklē arī papildu iespējas sevis bagātināšanai radošajā jomā, tostarp mūzikā. Aizvien lielāku topošo mūziķu interesi raisa “Triānas parka” līderes Agneses Rakovskas aģentūra “Zvaigznājs”, kura “izveidota, lai katram māksliniekam palīdzētu sasniegt savus mērķus daudz efektīvāk un ātrāk.”
“Sapņot ir viegli un arī sūdzēties par to, ka tevi neviens nesaprot, ir viegli, taču iesākumā nepieciešams vismaz sastrukturizēt [plānus], lai varētu šos sapņus sākt īstenot,” saka aģentūras “Zvaigznājs” izveidotāja Agnese Rozniece. “Dažkārt mani pat biedē tas, ka viss ir iespējams, bet tā tiešām ir!” ©Publicitātes foto

“Esmu profesionāla mūziķe ar 12 gadu pieredzi izklaides nozarē - sadarbības rezultātā vēlos palīdzēt ikvienam sasniegt reālus rezultātus savā darbības jomā. Dalīšos ar savām zināšanām un pieredzi, lai tava darbība būtu maksimāli efektīva!” uz “Zvaigznāju” aicina tā dibinātāja Agnese Rakovska, kura pēc kāzām kļuvusi par Agnesi Roznieci un šo uzvārdu lepni nes arī savās skatuviskajās gaitās. “Ja tu spēj savu sapni ieraudzīt un mums izstāstīt, mēs zināsim, kā to realizēt! Pasaki, ko tu vēlies, un es sameklēšu veidu, kā to izdarīt.”

Lielākoties “Zvaigznājs” orientējas uz 12-16 gadus jauniem topošajiem mūziķiem (pagaidām dominē meitenes), taču piesakās arī pilngadību jau pārsniegušas dziedātājas, dažām grupām tiek palīdzēts ar “rebrendingu” utt. No janvāra gatavību strādāt ar Agnesi izteikuši 12-16 potenciālie mūziķi, no kuriem 8-10 pašlaik ir “izstrādes fāzē”. Agnese uzskata, ka nepieciešams dot attīstības impulsu talantīgiem un, tas nav mazsvarīgi, strādāt gribošiem jaunajiem mūziķiem. “Darbs ar jaunajiem mani saistījis jau sen, bet šī forma ir tā perfektā un ideālā, kurā ļoti labi jūtos arī pati,” norādīja Rozniece. “Es saskatu talantīgus cilvēkus, bet īpaši mani fascinē redzēt cilvēkus, kas spēj par 100% izpausties un realizēties. Esmu par to ļoti priecīga un pati no konkurences nebaidos, jo laba konkurence tikai vairo kvalitāti un produktivitāti.” Ja par finansiālo pusi, tad “Zvaigznājs” darbojas kā jebkura radošo konsultāciju vai PR aģentūra - uz maksas principiem, taču Rozniece & Co sadarbojas ar dažādiem šovindustrijas partneriem, kuri gatavi līdzfinansēt šos ilgtermiņa projektus.

Pašlaik “Zvaigznāja” pasaulē vai vismaz Latvijā palaisto pulks vēl nav pārlieku liels. Kā pirmā tajā iestājās tolaik tikai 14 gadus jaunā Loreta Reide (viņai decembrī būs 17), kura šobrīd var palepoties ar radiohitiem “Zāles” un “Peldētājs”, Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” debitantu nominācijā Top 5 iekļuvušo EP “Ieroči”, kā arī daudziem nopietniem koncertiem. Nupat klajā nāca 17 gadus vecās Emīlijas Jermolas EP “Augustā” (“Mēs uz viņu liekam lielas cerības - svaiga balss mūsu pārbāztajā popmūzikas lauciņā!”), bet vēl sevi gana skaļi pieteikusi pozitīvā nozīmē nekaunīgā Ilze Fārte (23), kura darbojas ar skatuves vārdu Būū un jau atzīmējusies ar veiksmīgiem radiosingliem “Siekala” un “Sāku no sākuma”, kā arī uzvarējusi konkursā “Ghetto faktors 2021”. Pirms nedēļas Būū palielināja savu fanu pulku, sekmīgi uzstājoties plaši apmeklētajā “Ezīšfestā”, bet drīzumā gaidāms viņas EP - tas gan tikšot izdots saviem spēkiem. Vēl “Zvaigznājs” savā paspārnē bija ņēmis arī 18 gadus jauno Aleksandru Šimanovsku, kura paguva laist klajā debijas singlu un video dziesmai “Rozā gaismas”, taču aģentūras ceļi ar viņu šķirsies. Iemesls? “Ir dažādas darba fāzes, kurās mēs strādājam, un šajā laikā var parādīties arī citas prioritātes, mainās attieksme utt. Ne vienmēr viss arī notiek tik operatīvi, cik pašai dziedātājai to gribētos,” diplomātiski saka Agnese.

“Zvaigznāja” piedāvājums ir visnotaļ nopietns, kuru īsumā rezumējot - muzikālajām pelnrušķītēm un potenciālajiem prinčiem ir iespējas pārvērsties par īstām princesēm un prinčiem, turklāt nebaidoties, ka pusnaktī visi sapņi un cerības pēkšņi pārvērtīsies par ķirbi ar žurkām kučieru lomās… Pieteikt savu pirmo sesiju “Zvaigznājā” var aģentūras mājaslapā, kur uzskaitītais piedāvājums ir vērā ņemams: ““Zvaigznāja” komanda palīdz ar mākslinieka kreatīvo ideju ģenerēšanu, kā arī ilgtermiņa un īstermiņa stratēģiju izveidi”; “Mūzikas autori un producenti, stilisti, PR aģenti un video režijas autori - tu esi sava zvaigznāja autors, un mēs esam šeit, lai tev palīdzētu. Mēs parūpēsimies, lai jaunajiem mūziķiem ir nodrošināta studija ierakstiem, videoklipu filmēšanai un fotosesijām”; “Nodrošinām koncertu menedžmentu un tam nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu” utt.

Publicitātes foto

Agnese Rozniece noraida aizdomas, ka jauniešiem būtu problēmas ar radošās disciplīnas ievērošanu, motivāciju un darba spējām, jo pie viņas nākošie jau apzinoties, ko vēlas sasniegt un ka tam būs nepieciešams ieguldīties pilnībā. “Loreta un Emīlija noteikti ir paraugi muzikālajā disciplinētībā. Problēma šajā vecuma grupā drīzāk ir tāda, ka pastāv liela spriedze un emocionālās krīzes: kad šie jaunieši sāk strādāt kopā ar atzītiem vārdiem, viņi sāk gaidīt, ko gan viņiem liks priekšā. Pārdzimšana no bērna uz pieaugušo nopietnā sfērā ir sāpīga,” atzīst Rozniece. Kā pozitīvo piemēru viņa piesauca Loretu Reidi (savam vecumam tiešām gluži vai nedabiski prātīga un nobriedusi meitene!), kurai savulaik pasolīts, ja viņa ierakstīs piecu dziesmu minialbumu, viņa varēs iesildīt “Triānas parka” koncertu. “Nekad nedomāju, ka viņa to izdarīs, taču viņa to paveica! Solījumu turēju. Un šobrīd viņa ne tikai jau ir spērusi patstāvīgus soļus mūzikā, bet arī pati sākusi Vācijā mācīties producēšanu.”

Loreta šonedēļ tiešām devās uz Berlīni, kur turpmākos trīs gadus plāno studēt producēšanas mākslu, iegūstot šajā jomā arī bakalaura grādu. Tā kā viņai šobrīd vēl ir tikai 16 gadu, tad, protams, vispirms studijas nāksies sabīdīt kopā ar vidējo izglītību, taču tas apņēmīgajai dziedātājai nešķiet šķērslis. Šovasar Loreta Berlīnē jau pabeidza elektroniskās mūzikas producēšanas kursus (popmūzikas kursu vienkārši nav bijis), ieguva izglītības apliecinājumu, un pēc tam jau piepalīdzēja citām “Zvaigznāja” meitenēm pirmo dziesmu skiču ierakstīšanā. Interese par producēšanu radusies gluži loģiskā ceļā. “Apnika tikai spēlēt klavieres, dziedāt un [savas dziesmas] ierakstīt mobilajā telefonā - radās organiska interese par datoru. Gribējās mūzikā izpētīt visus stūrus!” tā Loreta. Par darbošanos kopā ar Agnesi meitene saka tikai to labāko: “Process bija ļoti impulsīvs un nācās ieguldīt daudz darba - uz paplātes neviens neko klāt nenesa. Lielākais pārdzīvojums bija tieši no emocionālā aspekta - man bija tikai 15 gadi, bet es jau strādāju pie sava minialbuma ar “lielajiem cilvēkiem”. Tam tika veltīts daudz laika, iespējams, ka izkrita brīvais laiks kopā ar draugiem, jo darbs bija ļoti, ļoti spraigs, taču es pati to ārkārtīgi vēlējos un koncentrējos šim ierakstam.”

Starp citu, arī pati Agnese nav palikusi par “tanti”, kas tikai skolo jaunos - rudenī (tātad drīz) novitātes gaidāmas arī no “Triānas parka”. “Strādājot ar citiem projektiem, radošā enerģija gan aiziet citos virzienos,” atzīst Agnese Rozniece. “Taču mums darbi jau ir uzsākti, tikai tie nebūs par puķītēm-rozītēm un tamlīdzīgi. Pašreizējā situācija ir diezgan smaga, un es nevaru izlikties, ka tā tas nav. Mēs vēl domāsim, kā šīs jaunās idejas pasniegt.” Jāpiebilst, ka mūziķe arī pati septembrī uzsāks kārtējās skolas gaitas - Latvijas Lauksaimniecības universitātes maģistratūrā tiks studēta projektu vadība. “Pašlaik “Zvaigznājs” ir kā eksperimentāla attīstības platforma, kas sniedz konsultācijas gan no menedžmenta, gan izglītības aspektiem. Nākotnē to varētu pārveidot par īpašu izglītības centru,” prāto Agnese. Lai veicas!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā