TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Par bezjēdzīgu vārdu virknēšanu pusmiljons eiro

Valsts kanceleja

Noslēdzies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) izsludinātais 540 000 eiro vērtais iepirkuma konkurss “Latvijas valsts tēla pētījuma, stratēģijas un rīcības plāna izstrāde”. Pagājušo nedēļu valdības sēdē tika izskatīts LIAA informatīvais ziņojums, kura laikā tika prezentēts šī plāna pilotprojekts - misija “Jūra 2030”.

Nav noslēpums, ka kovida aizsegā, izmantojot pašreizējo budžeta tēriņu ierobežojumu un kontroles mehānismu neesamību, notiek milzīga naudas šķērdēšana visās nozares. Ne tikai saistībā ar medicīnu un pandēmijas apkarošanu. Par to jau pagājušo nedēļu rakstīju komentārā “Kad suns ēd, viņa zupas bļodiņu labāk neaiztikt”.

No dažādiem rakursiem jau aprakstīti un izsmieti pērn izsludinātie desmit iepirkumi par “pētījumiem” Covid-19 seku mazināšanai. Par nepilnu pusmiljonu eiro katrs. Pilnīgi pa tukšo, jo nav dzirdēts, ka kāds politiķis, ierēdnis vai žurnālists kādreiz būtu atsaucies uz šajos “pētījumos” veiktajiem atklājumiem. Pieci miljoni eiro vējā. Pareizāk sakot, politiski pietuvināto piāristu, politbiznesmeņu un projektu rakstītāju/”pētnieku” kabatās.

Tas, ka pagaidām vēl nevienā augstskolā nav atvērta programma, kura sagatavotu tieši un nepārprotami - specialitātē “projektu rakstītājs”, no vienas puses, liecina par neapgūtajām iespējām, bet, no otras puses, par to, ka sabiedrība apzinās šo projektu/pētījumu bezjēdzīgo būtību un nedaudz kautrējas šīs labi apmaksātās prasmes saukt to īstajos vārdos. Tas gan netraucē tūkstošiem dažādu profesiju cilvēku pašmācības ceļā pārorientēties uz šo strauji augošo tautsaimniecības nozari.

Par bezjēdzīgu vārdu virknēšanu pusmiljons eiro

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā