TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Kam tikuši 3 miljardi kovida naudas?

F64

Saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā līdz 31. augustam ir papildus piešķirti 3,062 miljardi eiro. Taču reģionālās slimnīcas neslēpj, ka Veselības ministrija ir palikusi tām parādā vairākus miljonus eiro. Neatkarīgā pēta, kam tikuši Covid-19 izplatības mazināšanai un krīzes pārvarēšanai piešķirtie 3 miljardi eiro.

Lauvas tiesa no kovida miljardiem (628 miljoni eiro) nonākusi pie valsts kapitālsabiedrībām, kurām krīzē tika palielināts pamatkapitāls, un pie Valsts ieņēmumu dienesta (799 miljoni eiro), kam bija jāizmaksā dīkstāves pabalsts.

Savukārt jaunu gultu izveidei un medicīnisko iekārtu un papildaprīkojuma iegādei tika piešķirts 4,1 miljons eiro. Daļa no kovida naudas izmantota individuālo aizsarglīdzekļu iegādei, antigēna noteikšanas testu un pulsa oksimetru iegādei, kā arī piemaksām vairāku ministriju un to padotības iestāžu darbiniekiem par virsstundām un darbu ar Covid-19 pacientiem. Daļa iedzīvotāju saņēma arī pabalstus. Attālināta mācību procesa nodrošināšanai Izglītības un zinātnes ministrijai tika piešķirti 0,6 miljoni eiro un 4 miljoni eiro tehnoloģiskajam nodrošinājumam vispārējās izglītības iestādēs.

Tāpat par Covid-19 naudu finansētas arī vairākas reklāmas un komunikācijas kampaņas, Vakcinācijas biroja izveide, kā arī 5 miljonu eiro vērti pētījumi.

Taču lieli finanšu līdzekļi piešķirti arī pasākumiem, kam ar Covid-19 ir visai attāls sakars, piemēram, 0,4 miljoni eiro tika piešķirti paaugstinātas energoefektivitātes daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku tipveida būvprojektu izstrādei; 2,6 miljoni eiro - augstas gatavības projektu (jaunu ugunsdzēsības depo būvniecība Aizputē, Dagdā, Iecavā, Ilūkstē, Kandavā, Priekulē, Rūjienā, Saulkrastos) īstenošanai; 2,5 miljoni eiro - vienotas akadēmiskās un zinātniskās karjeras sistēmas reformas ieviešanai; 0,5 miljoni eiro Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai Inženieru fakultātes ēkas remontdarbiem; 1,1 miljons eiro VSIA “Latvijas Nacionālā opera un balets” skatuves mākslu dekorāciju darbnīcu un mēģinājuma zāļu kompleksa izbūvei; 75 miljoni eiro - projektu īstenošanai autoceļu jomā utt. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kam tikuši 3 miljardi kovida naudas?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā