TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Draud nopietni ierobežojumi tirdzniecībai

F64

Šīs nedēļas valdības sēdē ministri centās principā vienoties par ierobežojumiem tirdzniecības un citās cilvēku pulcēšanās vietās atkarībā no Covid-19 saslimstības pieauguma. Sēde beidzās ar nodomu līdz nākamajai nedēļai sagatavot paketi ar valdības rīkojumu un jau esošo pretkovida noteikumu grozījumiem, kas būs spēkā 2021./2022. gada rudenī un ziemā.

Pamatu ministru diskusijām sniedza veselības ministrs Daniels Pavļuts, prezentējot Veselības ministrijas (VM) atskaites par kovidsituāciju pašreizējā brīdī, par situācijas izmainīšanās, t.i., pasliktināšanās prognozēm un priekšlikumiem, kā šo pasliktināšanos bremzēt ar cilvēku kontaktēšanās bremzēšanas paņēmienu. Par diskusiju centrālo tēmu izvirzījās 2021./2022. gada ierobežojumi tirdzniecībai.

Lai saprastu ministru un citu amatpersonu sacīto, ir jāzina tas, ko tieši kovidkontekstā nozīmē it kā visiem zināmie vārdi “sarkans”, “dzeltens” un “zaļš”. To atklāj viena no lappusēm D. Pavļuta prezentācijās.

Tātad “zaļajās” vietās pulcēsies tikai vakcinētie un kovidpārslimojušie, “dzeltenajās” viņiem piepulcēsies cilvēki ar negatīvie kovidtestu rezultātiem un “sarkanajās” drīkstēs atrasties visi bez vakcinēšanās sertifikātu un testu rezultātu atrādīšanas. Veikaliem pēc VM plāna pienāktos vietas “sarkanajā” vai “dzeltenajā” zonā. Mazajos pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču veikalos, sākot ar aptiekām, drīkstētu ieiet visi, kas izstāvēs droši vien garas rindas, jo veikalā vienlaicīgi atrasties drīkstošo cilvēku skaits tiks ierobežots. Veikalos un tirdzniecības centros ar platību virs 1500 kvadrātmetriem drīkstēs ieiet tikai vakcinētie un kovidnegatīvie, t.i., apmēram puse no Latvijas iedzīvotājiem, neskaitot vakcinācijai nepakļautos bērnus. No ministru un pieaicināto amatpersonu prezentācijām un pārrunām nekļuva skaidrs, vai bērni drīkstēs ieiet “dzeltenajos” veikalos, kas svarīgi apģērbu un apavu piemērīšanai. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Draud nopietni ierobežojumi tirdzniecībai

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā