TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Neatkarīgā

Kovidhistērijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš par minimāliem pārkāpumiem draud ar bargiem sodiem

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/karins-par-planotajiem-covid-19-ierobezojumiem-par-parkapumiem-jabut-nopietniem-sodiem.a422358/

Pieņemot Covid-19 ierobežojumus, ir jābūt arī nopietniem sodiem par pārkāpumiem - ir jāpanāk, ka sekas par noteikumu neievērošanu ir. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” 22. septembrī sacīja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Viņš skaidroja: “Es spiežu uz to, ka mēs mazinām valsts regulējumu, liekam lielāku atbildību uz indivīdiem un to, ka tas, ko valsts prasa, tiek ievērots.”

Kariņš vērsa uzmanību uz to, ka patlaban mums nav spēkā daudz Covid-19 ierobežojumu, taču, tos ieviešot, būtu jāuzrauga, ka noteikumus patiešām ievēro.

21. septembrī valdība konceptuāli vienojās par kovidierobežošanas noteikumiem, un, kā sacīja Kariņš, “pret Covid-19 vakcinētiem vai pārslimojušajiem cilvēkiem nekas nemainītos, vienīgā neērtība būtu, ka, piemēram, pirms ieejas lielveikalā nāktos sameklēt savu Covid-19 sertifikātu”.

Valdībā joprojām esot arī gatavība noteikt profesijas, kur vakcinēties pret Covid-19 būtu pienākums. Neviens ministrs nav izteicies pret šādu pieeju.

Paredzams, ka valdība šonedēļ pieņems jauno kovidierobežojumu paketi. Taču ar to vien Kariņš mierā neliekas. Vēl vajag arī pastiprināt visu veidu kontroli visās vietās un jomās un sodīt - bargi sodīt visus pārkāpējus tā, lai maskas nēsāšana būtu neizbēgama kā nāve. Jādomā, ka ādā brīdī valdība izdomās arī, ka pašreizējais sodu apmērs ir par mazu, un pieliks naudassodiem kādu nulli klāt.

Tātad turpināsies un vēl pieņemsies spēkā līdzšinējais varas kurss uz aizvien pieaugošu presingu. Par visu jāmaksā vairāk - par siltumu, elektrību, pārtiku, par nokavētiem maksājumiem. Tagad arī par maskas nevilkšanu vai nepareizu lietošanu. Sodu būšana attieksies arī uz pašizolācijas un karantīnas pārkāpējiem, līdz ar to cilvēkiem, kam ir darīšanas tuvajās ārzemēs, nāksies slēpt savu robežas šķērsošanas faktu, atstājot mājās mobilos tālruņus. Taču tiesībsargājošās iestādes viņus tik un tā noķers un novilks deviņas ādas. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kovidhistērijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš par minimāliem pārkāpumiem draud ar bargiem sodiem

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā