TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Iztērēti un izzagti trīs miljardi un kolapss. Tik nolaista ir veselības aprūpes sistēma

Latvijas Banka

Nekad neesmu bijis liels aktiera/klauna/politiķa Artusa Kaimiņa lomas pārņēmēja Alda Gobzema fans, bet, kā ikvienam savā ziņā talantīgam cilvēkam, arī viņam laiku pa laikam sanāk ļoti trāpīgi izteikties.

Virsrakstā minētā frāze ir ņemta no Gobzema ieraksta tviterī, komentējot citas tviterzvaignes, mediķa Roberta Fūrmaņa ierakstu: ““Apsveicu” ikvienu, kurš ir pielicis savu roku pie tā, lai LV veselības aprūpes sistēmā iestātos kolapss.” Gobzema lakoniskais - “Iztērēti un izzagti 3 miljardi un kolapss. Tik nolaista ir veselības aprūpes sistēma” - ārkārtīgi precīzi raksturo ne tikai situāciju veselības aprūpes sistēmā, bet arī visā valsts pārvaldē kopumā.

Šeit, protams, jāatceras pašreizējās situācijas centrālais elements, kurš caurauž jebkura valdības vai Saeimas lēmuma būtību - tā ir premjera Krišjāņa Kariņa slavenā frāze, kura viņam savulaik paspruka, kad viņš vēl nezināja, cik tā izrādīsies būtiska: “Naudas ir vairāk nekā jebkad agrāk.” Šeit vietā būtu jautājums, kāpēc gan ne Kariņš, ne finanšu ministrs Jānis Reirs, ne arī citi valdības ministri un koalīcijas politiķi šo frāzi vairs nepiemin un pat cenšas izlikties, ka tā nekad nav bijusi izteikta? Kāpēc valdības lojālisti katru reizi, kad šī frāze tiek pieminēta, cenšas mazināt tās nozīmi, iebilstot, ka tā jau it kā attiecoties tikai uz pandēmijas sākumu, kaut patiesībā ir tieši otrādi?

Iemesls ir pavisam vienkāršs. Tāpēc, ka ar milzu naudu, kura valdībai burtiski nokrita no debesīm, tā ir izrīkojusies ārkārtīgi nemākulīgi, lai neteiktu - bērnišķīgi. Iedodiet mazam bērnam tūkstoš eiro un pasakiet, ka to var tērēt, kā vien grib. Rezultāts ar retiem izņēmumiem būs tieši tāds, kādu pandēmijas laikā ir nodemonstrējusi Kariņa valdība. Fūrmanis piesauc veselības aprūpes sistēmas kolapsu, Gobzems norāda uz šī kolapsa cēloni: iztērēti un izzagti trīs miljardi. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Iztērēti un izzagti trīs miljardi un kolapss. Tik nolaista ir veselības aprūpes sistēma

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā