“CNN” Jūrkalni ierindo starp 20 skaistākajām vietām Eiropā

Eiropas vēsturiskās pilsētas un Vidusjūras pludmales piesaista daudzus tūristus, taču labākie galamērķi dažreiz atrodas tālu no ievērojamākajām vietām un tos lielākoties zina vien vietējie iedzīvotāji, raksta ASV televīzijas kanāls “CNN”, piedāvājot iepazīties ar Eiropas 20 skaistākajām vietām, starp kurām tas ir ierindojis arī Jūrkalni, kas atrodas Latvijā.
Jūrkalne Latvijā ©Aivars Ķesteris/F64

“Šo vietu Latvijā pazīst ar paraplanierisma un vindsērfinga cienītāji.,Jūrkalnes piejūras blufi nodrošina lielisku alternatīvu atpūtu piejūrā. Krasti ir mežonīgi. Bet šis mežonīgais skaistums strauji zūd, jo, katru gadu Baltijas jūrā pazūd daži metri no kraujas,” par Jūrkalni raksta “CNN”.

CNN” izceļ arī iespēju Jūrkalnes pludmalē baudīt lielisku saulrieta skatu, taču pludmales vislabāk esot baudīt vasarā, piebilst “CNN”.

Bez Jūrkalnes Latvijā CNN kā Eiropas skaistākās vietas min arī Inari ezeru Somijā, Lofotu salas Norvēģijā, Unsta sala Šetlendes salu grupā Skotijā, Zagori Grieķijā, Jorkšīras Dales nacionlais parks Anglijā, Apuseni kalni Rumānijā, Loires ieleja Francijā, Eiropas smailes kalni Spānijā, Adelbodene Šveicē, Henne Stranda Dānijā, Bavārijas Nacionālais parks Vācijā, Hoge Veluve Nacionālais parks Nīderlandē, zvejnieku ciematiņš Union Hall (īru valodā - Bréantrá ) Īrijā, Barmūta Velsā, Bohiņas ezers Slovēnijā, Susakas sala Horvātijā, Hortobāģas nacionālais parks Ungārija, Belovežas nacionālais parks Polijā, Vaterna ezers Zviedrijā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā