TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Dzīres turpinās. Vēl trīs mēnešus "3 miljardu izzadzēji" varēs uzdzīvot uz nebēdu

F64

Galvenais krīzes vadības padomes nakts melnumā pieņemtais un valdībā akceptētais lēmums, protams, nav par kārtējo grābstīšanos gar veikalu darba laikiem, bērnu ārpusskolas pulciņu aizliegumiem un teātra izrāžu skatīšanos pustukšās zālēs ar aizsegtām sejām. Tas viss ir ierastais dūmu aizsegs, aiz kura notiek ierastā rutīna - naudas, kuras ir vairāk nekā jebkad agrāk, apgūšana.

Kādreiz lasīju nopietnu pētījumu par ģimenes strīdu iemesliem. Pirmais trijnieks bija: trešajā vietā - strīdi par bērnu audzināšanu; otrajā vietā - strīdi uz greizsirdības un ar to saistītās problemātikas pamata, bet pirmajā vietā ar lielu atrāvienu (procentuāli vairāk nekā visi pārējie strīdu iemesli kopā, ja atmiņa neviļ - virs 70%) strīdi par naudu, tās ieguvi, izlietojumu, sadalījumu utt.

Ne velti pieminu šo pētījumu. Arī citās sfērās, ne tikai ģimenē, galvenās domstarpības notiek par naudu. Līdz ar to gandrīz jebkuras konfliktsituācijas pamatā beigu beigās izrādās nauda, lai cik tā pirmajā brīdī neliktos tālu. Tā arī šoreiz. Tāpēc apskatīsim jaunos valdības lēmumus trijos aspektos - ekonomiskā, politiskā un medicīniskā aspektā.

Galvenais šīs ceturtdienas nakts teātra rezultāts ir ārkārtas stāvokļa izsludināšana uz trijiem mēnešiem. Apmierināti ir visi. Pirmkārt, medicīnas darbinieki, jo tas nozīmē, ka ārkārtas piemaksas, pie kurām šajā sfērā strādājošie jau ir pieraduši, tiks saglabātas. Lai arī uzrakstīju - pirmkārt, ne jau mediķi ir galvenie, par kuriem politiskā šķira rūpējas. Par viņu labsajūtu politiķi domā vienīgi elektorālo reitingu kontekstā. Kā tas izskatīsies, un ko teiks sabiedrība. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Dzīres turpinās. Vēl trīs mēnešus "3 miljardu izzadzēji" varēs uzdzīvot uz nebēdu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā