Par atteikšanos vakcinēties divi jau represēti

Sanāksmē, kurā piedalījās Latvijas Juristu apvienības biedri, bija vienoti ieskatā, ka valdības nodoms 15. novembrī atbrīvot nevakcinētos no darba ir nesamērīgs līdzeklis, kas būtībā pārkāpj cilvēktiesības rīkoties ar savu ķermeni pēc saviem ieskatiem.
©Romāns Kokšarovs/F64

Ceturtdien, kamēr ugunsdzēsēji un citi viņiem piebiedrojušies piespiedu vakcinācijas pretinieki mītiņoja pie Saeimas, mazāk publiskā sanāksmē pulcējās Latvijas Juristu apvienības biedri, tostarp dažu ar iekšlietu resoru saistītu biedrību vadītāji, mācībspēki, juristi, dažādu dienestu pārstāvji. Sanāksmē piedalījās arī divi cilvēki, kas jau ir par šādu brīvdomību represēti.

Viens ir robežsargs - vidējā līmeņa darbinieks, otrs jurists, kas strādā Izglītības un zinātnes ministrijas iestādē. Precīzāk - strādāja, jo pārbaudes termiņa beigās viņam pavēstīts, ka līgums pagarināts netiks, jo viņš nav vakcinējies. Kāpēc jurists nevar izskatīt iepirkumu dokumentus attālināti? Nevar un viss. Turpmāk gan klātienē, gan attālināti strādājošajiem jābūt potētiem. It kā vīruss pa vadiem ceļotu.

Robežsargs arī nav potējies. Vadība piepeši liek taisīt testus par paša naudu. Viņš bijis vienā aptiekā, otrā, testus nav dabūjis. Nav arī diži centies. Uz laboratorijām negāja. Bet bez sertifikāta vai negatīva testa darbā nav ļauts pat valsts zaļo robežu apmeklēt. Un, ja darbinieks nav darbā, tā tiek traktēta kā neattaisnota prombūtne un pamatojums atlaišanai.

Visu rakstu var izlasīt šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā