TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Ārkārtējā situācija skolotājus dzen izmisumā

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Skolotājiem šis mācību gads iesākās ar papildu pienākumiem - jāpalīdz veikt skolēnu testēšana pret Covid-19; jāspēj vadīt stundas vienlaikus gan klātienē, gan attālināti. Tagad pamatīgu robu pedagogu ģimenes budžetā iecērt vēl prasība par obligātu masku valkāšanu (arī vakcinētajiem), vadot mācību stundas klātienē.

Skolēnu testēšana, lai noteiktu viņu iespējamo inficēšanos ar Covid-19, tika uzsākta jau pirms mācību gada sākuma, uzkraujot šo pienākumu pedagogiem un izglītības iestāžu darbiniekiem.

Skolotāji bija nemierā, ka viņiem šis darbs ir jāveic papildus esošajiem pienākumiem, turklāt jau tā sarežģītajā situācijā, kad nereti stundas nākas vadīt vienlaikus klātienē un attālināti.

Nesaprotu, kādā sakarā pedagogiem jāpiedalās skolēnu testēšanā? Lai to dara laboratorijas ar miljonu peļņu! Skolotājiem netiek nodrošināts nekas - ne apmaksa, ne skafandri, ne kādi citi individuālie aizsardzības līdzekli,” šādus un līdzīgus tvītus septembra sākumā mikroblogošanas vietnē ‘Twitter” varēja lasīt bieži.

Uz nepieciešamību valstij piemaksāt skolotājiem par iesaistīšanos skolēnu Covid-19 testēšanā, jo siekalu noņemšana laboratoriskajiem izmeklējumiem nav iekļauta skolotāju pienākumu un uzdevumu klāstā, attiecīgi ir vērtējama kā papildu darbs, septembra sākumā norādīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA). Tāpat arodbiedrība rosināja piemaksu skolotājiem noteikt arī gadījumos, ja izglītības iestādē klasē tiek organizēts kombinētais (klātienes un attālinātais) mācību process. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Ārkārtējā situācija skolotājus dzen izmisumā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā