TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa



Nevakcinēto burbuļi valsts un pašvaldību institūcijās

Neatkarīgā

Vakcinācijas, nevakcinācijas, savstarpējas vainošanas un apvainošanās politiskajā procesā līdz Neatkarīgajai nonākusi statistikas tabula, kurā Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar Valsts kanceleju apkopojis valsts un pašvaldības iestāžu, institūciju un uzņēmumu darbinieku nevakcinācijas statusu. Statistika uzrāda acīmredzamu kļūdu līdzšinējā vakcinācijas politikā - iestādēm ar ļoti lielu darbinieku skaitu savlaicīgi netika pievērsta pastiprināta uzmanība.

Tikai divas nedēļas atlikušas līdz 15. novembrim, kad saskaņā ar valdības lēmumu iestāžu vadītājiem no darba jāizmet visi nepotētie un/vai kovidu neizslimojušie valsts un pašvaldību institūciju darbinieki. To paredz 9. oktobrī pieņemtais Ministru kabineta rīkojums Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Rīkojuma 5.3. punkts noteic: “Valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbinieki un amatpersonas no 2021. gada 15. novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.” Saeima savukārt attiecīgas sankcijas pret nevakcinētiem darba ņēmējiem pašlaik iestrādā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Ja darbinieks nebūs ieguvis vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas nepieciešams darba pienākumu izpildei, pastāvēs pietiekams pamats uzskatīt, ka attiecīgā persona neatbilst veicamajam darbam. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Nevakcinēto burbuļi valsts un pašvaldību institūcijās

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā