TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Strauji pasliktinājies Lemberga veselības stāvoklis - aizstāvība lūdz tiesu reaģēt

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Aivara Lemberga aizstāvība pirmdien lūgusi procesa virzītāju t.s. Lemberga krimināllietā - Rīgas apgabaltiesu - veikt kontroli pār apcietinājuma piemērošanu, kā arī sakarā ar A. Lemberga veselības stāvokļa strauju pasliktināšanos piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu aizstāt ar mājas arestu.

Pieteikumā tiesai aizstāvība norādījusi, ka veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ turēt A. Lembergu apcietinājumā nav iespējams. Atgādināts, ka jau šā gada 5. septembrī, pamatojoties uz sūdzībām par ciešanām un sāpēm, mediķi konstatējuši A. Lembergam trūci (tautā sauktu par bruku), ko nav iespējams ārstēt citādi kā vien operējot šo traumu. Ārsta un A. Lemberga lūgumi pārvest viņu uz slimnīcu operācijas veikšanai atstāti bez ievērības.

Pieteikumā uzsvērts arī tas, ka Rīgas Centrālcietumā ir ieviesta karantīna, kas vēl vairāk apgrūtina komunikāciju saistībā ar nepieciešamās palīdzības sniegšanu.

Aizstāvība norādījusi, ka 29. septembrī pēc regulārām sūdzībām par ciešanām un sāpēm A. Lembergs pārvietots uz Latvijas cietumu slimnīcu Olainē. Tomēr izrādījies, ka tur viņam nepieciešamo medicīnisko palīdzību nav iespējams sniegt, jo cietuma slimnīcā ķirurģiskas operācijas netiek veiktas. Olaines cietums nodrošina vienīgi ķirurga konsultācijas. Šāda konsultācija tikusi nozīmēta uz 22. novembri, taču sakarā ar izsludināto karantīnu pat tā atcelta.

Kā tiesai norādījusi aizstāvība, “pašreizējā situācijā Aivaram Lembergam ne vien netiek sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, bet viņam nav pieejama arī pat konsultācija pie ķirurga, un nav zināms, kad tā būs pieejama. Aivars Lembergs izjūt pastāvīgas ciešanas un sāpes.” Iesniegumā norādīts, ka kaites neārstēšana “cēloņsakarīgi novedīs pie ģimenes ārsta izziņā minētā dzīvību apdraudošā stāvokļa”. Citēta ārsta izziņa, kurā teikts, ka operācijas “neveikšana draud ar zarnu apasiņošanas traucējumiem, orgānu nosprostojumiem”. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Strauji pasliktinājies Lemberga veselības stāvoklis - aizstāvība lūdz tiesu reaģēt

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā