TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Daniels Pavļuts jau biedē ar sertifikātu anulēšanu ne tikai 'Johnson&Johnson", bet visām vakcīnām

Pārraides ekrānšāviņš

LTV 1. decembra raidījumā “Šodienas jautājums” žurnāliste Anete Bērtule iztaujāja veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) par vairākiem aktuāliem jautājumiem - “joprojām daudz nevakcinētu senioru”, “obligātā vakcinācija” u.c.

Ir labi, ja amatpersona atklāti stāsta, kas notiek, kādi lēmumi gaida valsti tuvākā vai tālākā laikā. Pavļuts centās būt atklāts, stāstot par visu ko. Situācija, kā viņš saka, ir mainīga, un var būt viss kas.

Ir ļaudis, kas, kā atzīst veselības ministrs, ir slimi un veci, un ne ar vienu netiekas, un lūdz viņus likt mierā ar savām potēm. Bet ir arī tādi, kas varbūt ir ar mieru vakcinēties. Pie tā noris darbs. Brauks uz mājām un vakcinēs.

Taču aptvere tik un tā diez cik strauji nepildās - īpaši tieši senioru vecuma grupā, kur joprojām vairāk nekā 100 tūkstoši nevakcinēto.

Ko darīt?

Te palīgā nāk ārzemes.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena ir paziņojusi, ka Eiropas Savienībai laiks domāt par obligātu vakcināciju. Dažas valstis par to jau domā. Austrija jau ir tādu lēmumu pieņēmusi. Austrija ir lēmusi, ka nevakcinētajiem jāsēž mājās, un plāno ieviest sodu par nevakcinēšanos 7200 eiro apmērā.

Arī Vācijas parlaments arī par ko līdzīgu varētu balsot vēl šogad. Tāpat arī Grieķijā plāno obligātu vakcināciju noteikt cilvēkiem virs 60 gadu vecuma. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Daniels Pavļuts jau biedē ar sertifikātu anulēšanu ne tikai 'Johnson&Johnson", bet visām vakcīnām

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā