TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Daniela Pavļuta vadītās ministrijas pļauka visiem senioriem, kuri maizes un sviesta vietā nelieto medikamentus

Oksana Džadana/ F64

Pa pasauli klīst apkārt sazvērestības teorijas par to, kā kādi slepeni ļaudis ir tīšām palaiduši nelāgo kovida sērgu, lai samazinātu cilvēku skaitu un gūtu sev milzīgu peļņu. Un par G5 torņiem un čipošanu, un vēl visādas blēņas.

Sazvērestības teorijas izplēn, ja tām nav apstiprinājuma praksē. Protams, ka kovida sērgas laikā ļoti cieš visas nozares, atskaitot varbūt tikai IT un farmāciju.

Taču ir pasaulē gana daudz visādu mazu valstu, kurās valda mazas, smirdīgas valdībiņas... Mazām valdībiņām šķiet, ka nav nekāda problēma “uzvārīties” uz pandēmijas rēķina.

Personām no 60 gadu vecuma varētu piešķirt 50 eiro dāvanu karti aptiekā par balstvakcinācijas pret Covid-19 veikšanu, liecina Veselības ministrijas (VM) izstrādātais informatīvais ziņojums “Par Covid-19 vakcināciju 2022. gadā”.

VM norāda, ka šādam pasākumam nepieciešamais indikatīvais finansējums būtu 23,725 miljoni eiro.

Plānots, ka persona vecumā no 60 gadiem, kas saņem bastvakcināciju, vai šīs personas deleģētais pārstāvis varētu izmantot vienreizēju dāvanu karti zāļu vai medicīnas ierīču iegādei Latvijas aptieku tīklā, iepērkoties 50 eiro vērtībā.

VM norāda, ka tieši personām vecumā no 60 gadiem ir svarīgi saņemt balstvakcināciju, lai novērstu hospitalizāciju, smagu saslimšanu un nāvi, ņemot vērā, ka primārā imunizācija ar iepriekš saņemtajām vakcīnām varētu vairs nenodrošināt optimālu imūno aizsardzību.

Pret Covid-19 vakcinētām personām vecumā virs 60 gadiem no šī gada novembra līdz 2022. gada marta beigām maksā ikmēneša pabalstu 20 eiro mēnesī. Tagad būs vēl 50 eiro. Nu nav nemaz slikti - sirdszāles varēs nopirkt. Bet tikai savakcinētie!

Ir pasaulē bijuši visādi veidi, kā pandēmijas laikā dot cilvēkiem ne tikai pātagu, bet arī burkānu, lai veicinātu vakcinācijas aptveri. Krievijā kādā no Sibīrijas dienvidu reģioniem esot doti salmu ruļļi, Indonēzijā vienā no pašvaldībām par vakcinēšanos dalīja dzīvas vistas.

Latvijā gan viss ir racionāli un ar aprēķinu - tā, lai ne eirocents zemē nenokristu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Daniela Pavļuta vadītās ministrijas pļauka visiem senioriem, kuri maizes un sviesta vietā nelieto medikamentus

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā