TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Bild: Bordāns un Jurašs saņēmuši 500 000 eiro kukuli

Kolāža

Vācu izdevums “Bild” publicējis Latvijas reputāciju graujošu rakstu. Caur mūsu bankām tiek atmazgāti Ziemeļkorejas miljardi, uzraudzības iestādes piesedz netīras naudas plūdus no Krievijas, bet tieslietu ministrs un Juridiskās komisijas vadītājs uz abiem ir saņēmuši 500 000 lielu kukuli, lai ļautu izzagt PNB banku.

Lai gan ministra un deputāta vārdi publikācijā netiek nosaukti, taču laiks, kad risinās aprakstītie notikumi, attiecas uz Latvijas Republikas tieslietu ministru Jāni Bordānu, Saeimas deputātu Juri Jurašu un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kuram esot ziņots par valsts pārvaldes un banku uzraudzības augstākajā līmenī piesegtajiem noziegumiem.

Ja šāda publikācija būtu tapusi pirms gadiem pieciem, kad pēc ASV valdības pasūtījuma sākās Latvijas lielākās nacionālās bankas iznīcināšana, tas vēl būtu saprotams. Gulošos vienmēr sit, un Latvija pati sevi toreiz nekādi neaizstāvēja, lai gan pamatojums vairumam toreizējo apsūdzību joprojām nav sniegts un tāda arī visticamākais nav. Piemēram, par to pašu Ziemeļkoreju un miljardos eiro mērāmu korupciju. Nekas no tā nav apstiprinājies. Taču raksts ir publicēts šī gada 1. novembrī, kad Latvijas banku kapitālais remonts jau labu laiku kā pasludināts par sekmīgi pabeigtu.

Latvijā “Bild” publikācijai “Mafia-Krimi in Lettland Ex-BND-Chef und Ex-Nato-Boss Opfer eines irren „Bankraubes“” līdz šim nav bijis pilnīgi nekādas rezonanses. Plašākā publikā - nē, jo cik tad mums ir to vācu valodas pratēju un kuru gan interesē kaut kādas beigtas bankas padomes locekļu gaudas. Protams, Latvijas specdienestus, banku uzraudzības iestādes un jo īpaši šī raksta skartās amatpersonas - interesē. Droši vien tās cerēja, ka neviens nepamanīs. Bet pamanīja.

Bild” ir vācu tabloīds, faktiski tāds dzeltens izdevums, kurā nopietni temati, politika un ekonomika mijas ar visādām pikantām blēņām, baumām, noziegumiem un skandāliem. Šis ir Eiropā lielākais un ietekmīgākais vācu laikraksts, ko, neraugoties uz tā piedauzīgo redakcionālo manieri, respektē politiķi un lasa visā pasaulē. Drukātais metiens pārsniedz miljonu eksemplāru, bet digitālais pieejams ikvienam, arī Latvijā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

https://neatkariga.nra.lv/izpete/366842-bild-bordans-un-jurass-sanemusi-500-000-eiro-kukuli

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā