Neatkarīgās 2021. gada lasītākie raksti

Kopš 2020. gada maija pirmās nedēļas, tas ir brīža, kad Neatkarīgā sāka iznākt digitālā formā, Neatkarīgās lasītāju skaits ir trīskāršojies. 2021. gadā Neatkarīgās rakstu kopējais skatījumu skaits pārsniedz 14,5 miljonus. Šie ir raksti, kas pagājušajā gadā ir izraisījuši vislielāko lasītāju interesi.

2.lapa

Par visiem Latvijas bērniem 500 eiro pabalstu nemaksās

Vladislavs Proškins/F64

Inga PAPARDE

Politiķu lēmums piešķirt ģimenēm Latvijā pa katru bērnu krīzes laika pabalstu 500 eiro tomēr nenozīmē, ka šo pabalstu varēs saņemt pilnīgi par visiem bērniem.

Covid-19 ārkārtas situācijas 500 eiro pabalsta izmaksa ir sasaistīta ar faktu, vai kāds no bērna vecākiem ir pieprasījis ģimenes pabalstu Latvijā. Ja tētis vai mamma strādā kādā citā valstī un tur ir pieprasīts ģimenes valsts pabalsts, par Latvijā dzīvojošiem bērniem pabalsts diemžēl izmaksāts netiks.

Sociālajos tīklos vairākas ģimenes dalījušās ar bēdīgu pieredzi. Daudzās ģimenēs viens no vecākiem strādā kādā citā Eiropas vai Eiropas ekonomiskās zonas valstī, bet bērni ar otru vecāku - mammu vai tēti - dzīvo Latvijā. Tomēr pēc valdības un Saeimas lēmuma izmaksāt visām ģimenēm ar bērniem 500 eiro pabalstu prieka vietā par atbalstu ģimenēm tās bija vīlušās…. Jo uzzināja, ka pabalstu varētu arī nesaņemt. Neatkarīgā noskaidroja, kāpēc šāda situācija izveidojusies un vai ir iespējams kaut ko mainīt.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu vienreizējs atbalsts 500 eiro apmērā par katru bērnu tiks izmaksāts personām, kuras audzina bērnu un kurām periodā no 2021. gada 1. marta līdz 2021. gada 6. aprīlim ir tiesības vai nu uz bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam un ģimenes valsts pabalstu, vai piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likumu, vai personai, kurai sakarā ar bērna piedzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns ir piedzimis līdz ārkārtējās situācijas beigām, tas ir, līdz 6. aprīlim ieskaitot. Atbalsts 500 eiro par katru bērnu tiks izmaksāts arī personām, kurām no 2021. gada 1. marta līdz 6. aprīlim ir tiesības saņemt šos pabalstus, bet tie vēl nav piešķirti. Labklājības ministrija jau informēja, ka 500 eiro atbalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksās automātiski bez personas iesnieguma. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Par visiem Latvijas bērniem 500 eiro pabalstu nemaksās

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā