Neatkarīgās 2021. gada lasītākie raksti

Kopš 2020. gada maija pirmās nedēļas, tas ir brīža, kad Neatkarīgā sāka iznākt digitālā formā, Neatkarīgās lasītāju skaits ir trīskāršojies. 2021. gadā Neatkarīgās rakstu kopējais skatījumu skaits pārsniedz 14,5 miljonus. Šie ir raksti, kas pagājušajā gadā ir izraisījuši vislielāko lasītāju interesi.

3.lapa

Salīdzinot ar Zviedriju, Latvija ir kovida apsēsto trakomāja

Juris Paiders/Neatkarīgā

JURIS PAIDERS

Mana ceļojums maršruts bija Rīga-Tallina-Stokholma un atpakaļ. Uz Tallinu un atpakaļ devos ar vieglo auto. No Tallinas uz Stokholmu un atpakaļ - ar prāmi.

Uz Latvijas un Igaunijas robežas nebija nekādas pārbaudes, nedz no Latvijas puses, nedz arī no Igaunijas puses. Policijas postenis bija aptuveni 50 km no robežas. Kā novēroju, Igaunijas policija aptur visas vieglās automašīnas. Vienīgais, ko man pārbaudīja, bija personu apliecinoši dokumenti. Netika uzdots neviens jautājums par kovida sertifikātu, testiem un tamlīdzīgi. Jautāja par galamērķi un novēlēja laimīgu ceļu. Vienīgā vieta visa ceļojuma laikā, kurā tika uzdots jautājums par kovida sertifikātu, bija Tallinā - pirms iekāpšanas prāmī. Viens jaunietis sertifikāta papīra izdrukā salīdzināja, vai tur ierakstītais vārds un uzvārds sakrīt ar vārdu un uzvārdu biļetē. QR kodus neskenēja nevienam. Pietika parādīt papīriņu, un kāp uz kuģa.

Pērkot internetā prāmja biļetes, bija redzams brīdinājums: ““Tallink Grupp” neatbild par papildu ceļojuma izdevumiem tiem pasažieriem, kuri nav saņēmuši atļauju iebraukt Zviedrijā.” Taču iebraucot Stokholmā, netika pārbaudīts pilnīgi nekas. Nevienam netika pārbaudīti dokumenti. Nevienam nelūdza uzrādīt sertifikātus, testus utt. Pasažieru plūsmu vienā vietā uzmanīja divi policisti, kas vēroja iebraucēju sejas un, kā izskatījās, meklēja pasažierus ar aizdomīgām pazīmēm. Ak, jā, tāpat kā citas reizes bija jāiet garām policijas sunim, kas apmācīts saost narkotikas. Tas arī viss. Pēc tam nedz dokumentus, nedz kaut kādus kovida sertifikātus neprasīja nekur, nedz pametot Stokholmu un atgriežoties uz prāmja, nedz iebraucot Tallinā, arī jau atpakaļceļā šķērsojot Igaunijas un Latvijas robežu. Ainažu-Iklas robežpunktā nevienam nekas netika pārbaudīts, nedz robežsargu, nedz citu mundieros tērpušos personu nebija nevienā robežas pusē. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Salīdzinot ar Zviedriju, Latvija ir kovida apsēsto trakomāja

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā