Mēs zinām, kurš – Levitonkuls vai Kariņpaps – nenometa ragus šajā nedēļā

Pārdzīvojuši Ziemassvētkus, izrakuši no kupenām sevi, savus tuviniekus, automašīnas, nenovakcinēto sētnieku Fedju, pusizēsto rasola bļodu un pusaizkorķēto šampanieša pudeli, latvju bāleliņi metās Vecgada vakara izvadīšanas un jaunā gada sagaidīšanas svinību gaidās. Aktīvi tika sūtīti apsveikumi ar tīģeriem, kā arī solīts un draudēts 2022. gadu sagaidīt ar tīģeru cienīgiem lēcieniem, rūcieniem un pirdieniem, piemirstot, ka ķīniešu jaunais gads sākas mēnesi vēlāk.
©Neatkarīgā

Atskaitot vardarboņa Pārpupa gaitu apspriešanu, karstākā sociālajos tīklos apspriežamā ziņa bija par to, ka naktī uz 24. decembri Rīgas zoodārza ziemeļbriedis Elmo bez diētas palīdzības, kā arī spa procedūru un sporta zāles apmeklējuma notievējis precīzi par septiņiem kilogramiem, šķiroties no ragiem. Uz šīs formāli priecīgās ziņas fona nemanīti palika viltīgā Elmo patiesie nodomi. Proti, viņš bija ragus nometis tāpēc, lai vairs vizuāli neatbilstu Santaklausa izstrādātajai regulai “Par Rūdolfu” un procedūrai “Kamanu vilkšana svētkos”, līdz ar to varētu Vecgada vakarā nevis izkārtu mēli lēkšot pa visu pasauli, resno veci apkārt vadādams un viņu no skursteņiem ārā vilkdams, bet mierīgi pievilkt savu ziemeļbrieža purnu Rīgas krogos un bāros, kas uz 31. decembra nakti kā teju vienīgie Eiropā bija pasludināti par brīviem no kovida.

Protams, jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas nebija mainījušās, tāpēc tika klāti bagātīgi galdi ar visu to, ko nebija pagūts aprīt uz Ziemassvētkiem, un vēl kaut ko papildus, kā arī piebāzti naudas maki ar zivju zvīņām, lai gan tajos dominēja kredītkartes, debetkartes, atlaižu kartes un CovidID sertifikāti. Daudzas tradīcijas bija saglabājušās vēl no Senās Babilonijas, Senās Ēģiptes un Senās PSRS laikiem, proti, Vecgada vakarā skatīties neizdevušās TV pārraides un gaidīt valsts vadoņu uzrunas. Šoreiz LTV piedāvāja Fantomasu, “Īsu pamācību mīlēšanā”, Raimondpaulu, Agatu Kristi un skeletonu, savukārt TV3 lika trumpī Nacionālā teātra aktierus, taču ne jau viņi bija vakara galvenās naglas, hedlaineri un zvaigznes - ļaudis ar neatslābstošu interesi gaidīja, kādā krāsā būs Kariņpapa šlipse un kādas glupības atkal sagvelzīs Levitonkuls.

Tiesa, Kariņpaps līdz Vecgada vakaram nevarēja nociesties, tāpēc savu svētku runu publiskajā telpā samēģināja jau trešdienas rītā. “Vakcinēties, vakcinēties un vakcinēties!” savu uzrunu iesāka Kariņpaps. “Uzsveru, ka vajag vakcinēties, vakcinēties, vakcinēties un vēl balstvakcinēties!” viņš turpināja. “Aicinu katru iedzīvotāju nekavēties un balstvakcinēties,” viņš vēl piebilda. “Sagaidot jauno gadu, izvairīsimies no pulcēšanās, pirms tikšanās ar tuviniekiem notestēsimies, bet pēc tam vēlreiz vakcinēsimies, vakcinēsimies un vakcinēsimies,” viņš beidza.

Līdz ar to par Kariņpapu viss bija puslīdz skaidrs - totalizatoru kantori jau pieņēma likmes, cik reizes viņš savā svētku uzrunā pieminēs vārdu “vakcinēties”, un pašlaik prognozes svārstījās, ka tas varētu būt amplitūdā starp 47 un 74. Savukārt no valstgribīgā prezidenta varēja gaidīt visādas lietas. “Mīļie Latvijas cilvēki! Jaunajā gadā es gribu mums visiem novēlēt izturību, iejūtību un drosmi. Ikdienas ierobežojumi un neērtības no mums prasa pacietību. Jā, lielu pacietību, taču nākamgad mūsu dzīve pamazām atgriezīsies normālajās sliedēs,” ieskatījies 2020. gada nogales špikerī, teica Levitonkuls. “Uz to mums atkal jāiedzer!” sapratuši, ka nekā jauna nebūs, šampanieša glāzes saskandināja latvju bāleliņi un pēc paraduma gāja ielās, lai šoreiz nekomandantstundas apstākļos apskatītos salūtu, kura nebūs.

Patiesībā viss prieks tika laupīts jau krietni pirms svētkiem, kad Valsts policija banānu kastēs uzgāja 168 kilogramus kokaīna. Maskačkas dīleri drūmām sejām lūkojās uz sev atvestajiem 168 kilogramiem banānu un prātoja, kā tos iesmērēt klientiem, savukārt klienti drūmām sejām prātoja, vai nezvanīt Aldim, kurš jau bija piesitis roku risināt visas ar mentiem saistītās problēmas un arī šņaucampulveru zīmolos zināja drēbi. “Un kā jūs domājat, kāpēc gan lidlos bija tādas rindas pēc banāniem?!” retorisku jautājumu uzdeva zinošākie.

Ņemot vērā to, ka visus iebraucējus Latvijā grasījās testēt un puļķēt uz kovidu, lidostas “Rīga” darbinieki bija iecerējuši viņiem vismaz kādu uzmundrinājumu, aiz neko darīt sniegā iestaigājot simetrisku ornamentu, kurā samaitātākie prāti saskatīja dzimumlocekli, kas degsmē izslējies pret nacionālo Airbaltiku lidaparātiem. “Laipni lūgti mājās!” bija plānots piestaigāt klāt pie šī attēla, taču staigātājs to nepaguva, jo sajūsminātie tvittera lietotāji bija palaiduši mākslas darbu tautās pusgatavu. Lidosta atvainojās pasažieriem, lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem, pāri lidostai lidojošajām kaijām un pārējiem kolēģiem, kurus bija samulsinājis dzimumloceklis, kas nemaz nebija dzimumloceklis.

Un vēl - izrādījās, ka lieki bijis svētkos un pirms tiem vākt tukšās pudeles, cerot uz brangu uzvārīšanos pēc Jaungada. Lai gan no 2022. gada februāra Latvijā stājas spēkā dzērienu iepakojuma depozīta sistēma, uz līdz tam izdzertajām plastmasniecēm, stikla pudelēm un skārdenēm tas nekādi neattiecās, jo uz tām nebija uzlīmēts depozīta sertifikāts, bet tas savukārt nozīmēja, ka pret tām no 1. februāra varēs saņemt tikai sprāguša ēzeļa ausis, trīspirkstu kombināciju un caurumu no barankas. Daudzu latvju bāleliņu rūpīgi būvētā 2022. gada biznesa piramīda, ieņēmumu un izdevumu bilance, kā arī kredītvēsture sabruka kā kāršu namiņš vienā acumirklī pat vēl neuzcelta. Tāds, lūk, briesmīgs stāsts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā