TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Divu nedēļu laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Iedzīvotāju masveida aizbraukšana no Latvijas ir noslēgusies. Vairāk nav kam aizbraukt, tagad lēnām izmirsim

Ekrānšāviņš

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes tikko publiskotajā ikgadējā datu krājumā “Latvijas statistikas gadagrāmata 2021” iekļautā informācija, Latvijas iedzīvotāju starptautiskās migrācijas saldo palēnām tuvojas nullei.

2019. gadā starptautiskā ilgtermiņa migrācijas saldo joprojām bija negatīvs, bet tas, salīdzinot ar 2015. gadu, samazinājās no mīnus 10 tūkstošiem līdz mīnus 3,4 tūkstošiem cilvēku gadā, savukārt 2020. gadā starptautiskās ilgtermiņa migrācijas saldo jau bija tikai mīnus 3,2 tūkstoši cilvēku gadā. Tas visticamāk nozīmē, ka turpmāk Latvijas iedzīvotāju skaita sarukumu galvenokārt noteiks tikai mirstības pārsvars pār dzimstību. Savukārt, kā liecina CSP apkopotā informācija, pēc 2019. gada Latvijas dzimstība neuzlabojas, bet mirstības rādītāji 2020. un 2021. gadā ievērojami pasliktinājās (skatīt attēlu). Līdz ar to 2020. gadā dabiskais pieaugums samazināja Latvijas iedzīvotāju skaitu par 11,3 tūkstošiem. Pēdējos divos gados starptautiskās ilgtermiņa migrācijas ietekmei uz iedzīvotāju skaita sarukumu paliek arvien mazāka nozīme, un 2020. gadā tā veidoja tikai nedaudz virs piektās daļas no ikgadējā iedzīvotāju samazinājuma. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Iedzīvotāju masveida aizbraukšana no Latvijas ir noslēgusies. Vairāk nav kam aizbraukt, tagad lēnām izmirsim

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā