TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Kremlis izspēlē zemisku provokāciju pret Rīgas pili

Ekrānšāviņš

Krievijas galma vēsturnieku svīta Aleksandra Djukova vadībā un Kremļa propagandas sistēma īsteno jaunu informatīvo uzbrukumu Latvijas valstij. Šoreiz par mērķi izvēlēta Valsts prezidenta institūcija, kuras nomelnošanai izmantots safabricējums par prezidenta Egila Levita padomnieka Jāņa Kažociņa dzimtas biogrāfiju.

Par Krievijas valdības operētās nevaldības organizācijas “Фонд Историческая память” (“Fonds Vēsturiskā atmiņa”) sacerējumiem varētu neuztraukties, ja vien Kremļa propagandas kanāli netiktu plaši patērēti arī Latvijas krievu auditorijā. Taču tiek. Un krieviem no Kremļa tiek sistemātiski vēstīts, ka latvieši bija un ir nacistu līdzskrējēji, bet sarkanarmieši - Latvijas atbrīvotāji. Un šis nemirstīgā nacisma naratīvs kā Krievijas tautiešu politikas sastāvdaļa palīdz uzturēt Krievijas sabiedrībā viedokli, ka Latvija ir ienaidnieks un atkārtots iebrukums būtu attaisnojams. Savukārt Latvijas sabiedrībā kultivē naidu starp abām kopienām, kas jau tāpat ir sašķeltas atšķirīgās vēstures izpratnes dēļ.

Arī pērn un aizpērn Kremļa algotie vēstures falsificētāji intensīvi nodarbojās ar padomju okupācijas režīma un Sarkanās armijas slavināšanu, pieskaņojot to, piemēram, jaunu pieminekļu uzstādīšanai vai kādu nozīmīgu padomju virsnieku pārapbedīšanai Latvijā. Jā, arī trīsdesmit un vairāk gadu pēc neatkarības atgūšanas Latvijā tiek uzstādīti jauni pieminekļi padomju okupācijas armijai un atjaunoti esošie. Turklāt tas notiek, Krievijas Federācijas vēstniecībai sadarbojoties ar pašvaldībām, un ar valsts institūciju ziņu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kremlis izspēlē zemisku provokāciju pret Rīgas pili

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā