TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/F64

Visi Latvijas pensionāri un bērni solītos pabalstus tomēr nedabūs

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Valdību veidojošie politiskie spēki ir vienojušies, ka ģimenes ar bērniem un pensionāri saņems vienreizēju pabalstu, lai kaut daļēji kompensētu energoresursu cenu pieaugumu. Pensionāriem četru mēnešu laikā (no 1. janvāra līdz 30. aprīlim) plānots izmaksāt 80 eiro, ģimenēm ar bērniem - 200 eiro par katru bērnu. Diemžēl šo atbalstu nesaņems pilnīgi visi Latvijas bērni un pensionāri.

Plānots, ka šo atbalsta maksājumu pensionāri un ģimenes ar bērniem saņems kā vienreizēju maksājumu martā, kompensējot janvāra, februāra, marta un aprīļa mēnešus un nesadalot tā izmaksu vairākos maksājamos. Lai šo pabalstu saņemtu, iesniegums nav jāraksta, nauda tiks automātiski ieskaitīta saņēmēja kontā. Pensionāru un bērnu pabalsta izmaksai kopumā būs vajadzīgi aptuveni 124 miljoni eiro.

Labklājības ministrijas (LM) Sociālās apdrošināšanas un Bērnu un ģimenes politikas departamentu eksperti Neatkarīgajai skaidroja, ka 80 eiro atbalstu plānots izmaksāt visiem pensijas saņēmējiem, kuriem Latvijā piešķirta pensija un kuri dzīvo Latvijā, tajā skaitā strādājošiem pensijas saņēmējiem, tiem, kam vecuma pensija piešķirta priekšlaicīgi un neatkarīgi no pensijas apmēra. Tāpat arī to saņemtu personas ar invaliditāti un personas, kuras zaudējušas apgādnieku. Saņēmēju loks ir visai plašs, tomēr ir vismaz viens izņēmums.

Atbalstu nesaņems tie pensijas saņēmēji, kas dzīvo ārpus Latvijas,” skaidroja LM.

Savukārt atbalstu par vienu bērnu 200 eiro apmērā paredzēts izmaksāt arī personai par bērnu, par kuru ir piešķirts bērna kopšanas pabalsts vai ģimenes valsts pabalsts, kā arī personai, kuras saņem maternitātes pabalstu un bērns ir piedzimis līdz 2022. gada 30. aprīlim. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Visi Latvijas pensionāri un bērni solītos pabalstus tomēr nedabūs

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā